Aquest any tornarà l’enlairament de fanalets per marcar el final de la festa. Foto: Ajuntament

Després de Santa Oliva arriba Sant Joan, i a Olesa de Montserrat això és sinònim de Festa Major. El municipi ja ho té tot a punt per a la celebració, que serà del 23 al 27 de juny i que estarà marcada per les mesures de seguretat que imposa la pandèmia. Així, per evitar aglomeracions, els actes de nit estaran dividits en tres escenaris diferents –la plaça de l’Oli, la plaça de Catalunya i el parc municipal– i es faran de forma simultània. Als concerts, el públic estarà assegut i, per assistir-hi, haurà de reservar entrada prèviament.

Tot i que el tret de sortida de la festa serà el dia 23, aquest cap de setmana ja n’hi haurà un primer tastet, amb activitats com la cursa del Foc, el campionat de Catalunya de 10 km en ruta o el concert que organitza Olesa Sardanista a La Passió. L’arribada de la Flama del Canigó marcarà l’inici de la celebració de la revetlla de Sant Joan, que oferirà tres opcions musicals: La Rosaleda a la plaça de l’Oli, Los 80 principales a la plaça de Catalunya i Lildami i els olesans Lal’Ba al parc municipal.

La cultura popular protagonitzarà el dia de Sant Joan, amb una mostra i un concert de gralles al parc i un espectacle de l’Esbart Olesà a La Passió, així com un concert de sardanes i un espectacle familiar. El dia acabarà amb els concerts de The Long Players (plaça de l’Oli), Nueva Alaska (plaça Catalunya) i la Fundación Tony Manero (parc municipal). L’endemà es commemorarà l’Orgull LGTBI amb l’obra de teatre Ximpanzé, d’Agustí Franch, interpretada per l’actor olesà Isidre Montserrat a La Passió. I a la nit, l’espectacle 3 tenors? Un concert amb tres veus a la plaça de l’Oli i concerts d’Hotel Cochambre i El Diluvi a la plaça Catalunya i al parc municipal, respectivament.

Per al darrer cap de setmana de festa, hi ha programats un espectacle familiar, un de dansa i dos concerts, així com l’actuació del popular actor Joan Pera. El punt final de la celebració serà el sopar de cloenda al parc municipal (cadascú haurà de portar el seu menjar i beguda) i el ja tradicional enlairament de fanalets.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram