Una imatge de l’acte institucional a la fàbrica martorellenca. Foto: Seat

“Pensem produir cotxes elèctrics aquí, a la fàbrica de Martorell”. Són paraules del president del grup Volkswagen, Herbert Diess, en la intervenció que ha fet aquest matí durant l’acte institucional a la planta de Seat a Martorell, en el marc de la visita del rei Felip VI a les instal·lacions i del 70è aniversari de la marca. Tant Diess com el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, han instat les institucions espanyoles a col·laborar per avançar cap al vehicle elèctric.

La visita del monarca, acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha desenvolupat sense entrebancs, malgrat les accions de protesta convocades per les entitats independentistes al voltant de la fàbrica. L’acte ha tingut com a protagonista l’anunci que va fer ahir la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, sobre la creació d’un consorci amb Seat, Volkswagen i Iberdrola per impulsar la primera fàbrica de bateries “a prop de Martorell”. El rei i els responsables de les empreses automobilístiques han destacat la importància d’aquest acord. Sánchez, per la seva banda, no ha intervingut en els parlaments.

A més de celebrar la creació del consorci, Felip VI ha reiterat el compromís d’Espanya amb el cotxe elèctric, el futur de l’automoció. “El nostre suport és i serà absolut”, ha dit, i ha recordat que aquest sector “representa el 8,5% del PIB i el 19% de les exportacions”, alhora que genera “quasi dos milions de llocs de treball directes o indirectes”.

Protesta aigualida contra la visita de Felip VI a la Seat

Acord entre Seat i el govern espanyol per crear una fàbrica de bateries “a prop” de Martorell
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram