Dolors Sabater

Remolatxa rima amb fatxa, i al programa conduït per l’Ana Polo i convertit en acte central de campanya de Guanyem Badalona, on van aparèixer quatre activistes culturals de l’associació Cor de Carxofa per acompanyar-me en la improvisació d’uns versos cantats a ritme de garrotín, vaig confegir aquesta quarteta: Superem el desencís / no li regalem al fatxa / salvem ciutat i país / votem color remolatxa. Superem el desencís és una crida a anar a votar, malgrat el desànim. Badalona no es pot permetre que s’instal·li el conformisme del “no hi ha res a fer” ni el fatalisme que, davant la desesperació per com funciona la ciutat, caigui a la trampa de regalar els vots al PP. Aquest partit de les elits continua creuant totes les línies de l’ètica política a la desesperada, per atraure vots encara que sigui comprant-los a cop de botifarrada. Necessita la majoria absoluta per assegurar-se l’objectiu de tocar poder. No anar a votar opcions que facin de contrapès al PP és regalar-li el poder. I no podem córrer aquest risc. Ni per Badalona ni per Catalunya.

Per molt que el seu líder tacat fins a la medul·la de corrupció, i que viu de la cadira municipal des de fa més de 30 anys, s’esforci a vendre’s com a solució, sabem sobradament que ell és el principal problema i perill per a la ciutat. Però també sabem que l’alternativa no pot ser més del mateix desgavell que hem patit aquests darrers cinc anys, i és per això que el color remolatxa, magenta o com n’hi vulguem dir a aquesta gamma entre vermell i grana que representa Guanyem és el color de l’esperança per a Badalona. Aquest espai polític local, de proximitat, que no obeeix ordres de dalt perquè no és la sucursal de cap partit polític d’àmbit nacional, que està format per persones que fa molts anys que lluiten per transformar la ciutat des d’espais associatius i moviments socials i que dins de l’Ajuntament ha demostrat la seva utilitat tant al govern com a l’oposició ha escollit aquest color que marca la diferència. Precisament és l’únic color que el PP no està fent servir als seus cartells, en una campanya on s’ha apropiat dels colors corporatius de totes les altres organitzacions polítiques, simulant ser un xuclador d’ideologies. Per això té sentit el vers votem color remolatxa (per aturar el fatxa).

Badalona no es pot permetre que s’instal·li el conformisme del “no hi ha res a fer”

Aquests dies de precampanya i campanya, Badalona ha bullit de debats organitzats per l’ACN i per la societat civil, implicada i preocupada pel present i pel futur d’una ciutat que agonitza. Ha sigut significativa l’absència del líder del PP a totes les taules. L’alcaldable Xavier García Albiol s’ha amagat covardament, en una sonada falta de respecte a les entitats i a la ciutat en conjunt. Aquestes taules de debat, sobre cultura, mobilitat, educació, acollida i pobresa, drets socials, discapacitats i patrimoni han fet evident la gran sort que tenim a Badalona de comptar amb una xarxa d’entitats i organitzacions