M’ha cridat l’atenció la polèmica suscitada per les paraules pronunciades per García Albiol, etern candidat a l’alcaldia de Badalona (per cert, no hi ha al PP cap altre militant més tolerant) pronunciades en un acte electoralista celebrat no fa massa setmanes a la plaça Trafalgar, del barri de Llefià. No deixen de ser una més de les seves continues provocacions.

Em resulta difícil d’entendre com és possible que a hores d’ara hi hagi gent que se sorprèn pel que diu el líder local del PP a Badalona. Qualsevol persona, preocupada i compromesa amb la millora de la convivència als nostres barris, sap que García Albiol no només no està interessat a aconseguir i facilitar una millor integració dels nouvinguts ans al contrari, enganya la gent honesta amb mentides alimentant la bèstia de la xenofòbia i el racisme.

Aquest candidat, que continuarà sent aspirant a l’alcaldia ja que els treballadors i treballadores no es deixaran enredar per aquest convulsiu xarlatà, no coneix el significat de respecte, tolerància i altres valors que caracteritzen una societat que dialoga i vol viure i conviure en pau i llibertat. No vol fomentar la convivència a través del diàleg i la interacció de la diversitat cultural. No vol implicar-se en la recerca de solucions per ajudar als més febles i vulnerables. No vol millorar els nostres barris. No vol treballar a favor d’actituds socials positives i constructives com ho fan moltes entitats i col·lectius de la nostra ciutat.

A Badalona no hi ha ni més conflictes que els que poden haver-hi en altres moltes ciutats semblants. La diferència és que a Badalona hi ha un personatge que augmenta i amplifica aquests problemes amb l’única finalitat d’obtenir quatre miserables vots.

Algú li hauria d’explicar que la tolerància és el respecte, l’acceptació i l’estimació de la riquesa i de la diversitat de les cultures del nostre món i, en particular, de la nostra ciutat. Que amb la seva actitud no afavoreix l’inclusió social i la convivència entre el veïnat sinó que fomenta i alimenta la crispació.

Que a la Unió Europea hi ha uns Drets Fonamentals i que en un dels seus 54 articles, l’article 15, diu que “Tot ciutadà de la Unió té llibertat per buscar feina, treballar, establir-se o prestar serveis en qualsevol Estat membre”. És a dir, la llibertat de circulació i residència, així com la no discriminació per cap raó.

Que el Conveni Europeu de Drets Humans estableix la prohibició d’expulsions col·lectives.

Que el problema que hi ha en alguns barris de Badalona no és un problema que hagin creat els nouvinguts sinó la negligència d’algunes administracions que no han actuat i assumit la seva responsabilitat amb promptitud i eficàcia. Que cal cosir el teixit social i cultural i implicar tota la ciutadania en la millora de la nostra ciutat. Que tenir endreçats els nostres carrers i places, tenir equipaments i serveis contribueix a millorar la convivència. En definitiva, que si volem fer front als problemes existents, calen actuacions en polítiques socials, no discursos que generin crispació i violència entre el veïnat.

No hi ha cap persona amb dignitat i responsabilitat al PP capaç d’aconseguir silenciar la demagògia i el discurs xenòfob i racista del líder local del PP?

Pedro Jesús Fernández

President de l’A.V. de Canyet