Una nova forma de fer política és possible, una nova manera de fer ciutat, de fer Badalona tal com la tenim al cap i al cor, una nova manera on les nostres idees i el nostre esforç de cada dia sumin en una autèntica transformació de la ciutat. La revolució municipalista està en marxa arreu i Badalona no en quedarà al marge.

I no en quedarà al marge, perquè Guanyem Badalona en Comú és aquesta revolució municipalista a la nostra ciutat, Guanyem Badalona en Comú som veïns i veïnes com vosaltres, i quan entrem a l’Ajuntament sereu vosaltres qui hi entrareu. Hi entrarem plegats per fer una política diferent, i deixarem enrere la política antidemocràtica i racista del PP.

Però per aconseguir-ho ens hem de moure, i hem de fer moure la gent que passa de votar, la que està desanimada. Penseu que a les darreres municipals més de 70.000 persones no van votar. Hem de mobilitzar els desanimats, els hem de dir que sí, que hi ha alternatives, que sí que es pot! Nosaltres podem i no ens fa por. No ens fa por fer fora l’actual alcalde ni ens fa por governar. Estem preparats per fer-ho. Ara, això sí, amb nosaltres hi haurà una nova forma de fer política. Una nova forma de fer política basada en la radicalitat democràtica, la transparència i la participació. Una nova forma de fer política on el control sobre el poder i les decisions seguirà essent del poble, i on el bé comú serà al centre de l’acció. Pot ser que aquesta nova forma de fer política faci por a d’altres.

Cal un canvi ja, no podem tenir una Badalona del segle XXI governada per la dreta que beu de les FAES, que recentralitza i retalla drets conquerits amb tants anys de lluita. Que corromp la democràcia. No podem mantenir una Badalona, ciutat obrera i d’immigració, dominada per un partit xenòfob, explotador i espoliador. I no podem tenir la tercera ciutat catalana d’esquena a la construcció d’una República Catalana. Una República Catalana del 99%, del poble. On la prioritat sigui acabar amb la precarietat laboral i l’atur, amb els problemes d’habitatge, amb la pobresa. On els serveis públics ho siguin de debò, s’acabin les privatitzacions i es recuperin els diners públics que actualment lucren els grans oligopolis. I on la decisió sobre com invertir els recursos públics sigui participada i transparent, atenent a les prioritats reals. Cal acabar amb el malbaratament amb l’acumulació de sous, amb l’excés de càrrecs de confiança, amb el deute il·legítim. En això nosaltres donarem exemple, ens retallem el sou, i farem declaració de béns. El sou serà com a màxim 3 vegades i mitja el sou mínim. Sense dietes, perquè treballar pel bé comú és fer un servei a la ciutat.

Mireu-nos. Mirem-nos. Som tots cares noves, sí, cap de nosaltres ha estat escalfant butaques al saló de plens de l’ajuntament. Però tenim experiència fent feina per la ciutat. La manera de fer política fins ara ha consistit a delegar el poder en uns repres