Badalona enceta un nou curs polític amb la mateixa dinàmica que ens ha acompanyat els darrers anys. Un govern inoperant amb la mirada posada només a les eleccions municipals del 2023 i el debat polític de la ciutat centrat en l’incivisme, la inseguretat i la deixadesa als nostres carrers. La política low cost de la immediatesa, de la propaganda buida de contingut i del desgast de l’adversari.

És a dir, no hem de centrar únicament la feina política en discutir sobre un sac de runa, sobre una vorera mal conservada o uns mobles abandonats. Necessari i importantíssim, però no transforma la ciutat per oferir una vida millor als badalonins i a les badalonines. No resol la problemàtica d’un atur estructural de 13.000 persones a la nostra ciutat (en part, per un teixit productiu obsolet), ni el fet que més del 70% de les rendes de Sant Roc, la Salut o Sant Antoni de Llefià siguin inferiors als 18.000€/any, ni com fem front a l’augment de fenòmens meteorològics extrems, etc.

Volem una Badalona que miri el futur, sense oblidar-nos de tot allò que avui és urgent i que sense cap mena de dubte hem de resoldre des de l’Ajuntament. Quelcom tan bàsic com oferir bons serveis a la ciutadania. Però cal aixecar la mirada. Ens cal una ciutat que afronti els reptes que aquells que sempre l’han liderat, els de sempre, fa molts anys que obvien: la reindustrialització, l’emergència climàtica, potenciar un model cultural propi, l’accés a un habitatge digne i la lluita contra les desigualtats als nostres barris, entre altres.

Des d’Esquerra hem treballat, durant el darrer any, un projecte de ciutat que ens permeti afrontar tots aquests reptes i molts altres, i que d’aquí a ben poc presentarem als badalonins i a les badalonines.