Iniciem un nou curs polític amb uns problemes antics i diversos que afecten la majoria de la societat, especialment a les classes treballadores.

Durant l’estiu, el mantra que les pensions públiques són insostenibles i el sistema està en crisi o fallida ha continuat omplint les pàgines d’alguns mitjans, i tertulians al servei dels poders econòmics i financers han predicat obscenament contra l’actual sistema de pensions i han tergiversat i contradit allò que el mateix Tribunal de Comptes de l’Estat ha demostrat que és fals.

Segons aquest tribunal, l’Estat ha destinat més de 100.000 milions d’euros de les cotitzacions socials a despeses impròpies, i això ha provocat alguns dels problemes actuals. Per tant, a la Seguretat Social hi ha diners si es destinen a allò que correspon i no a altres despeses que s’han de cobrir amb els pressupostos generals. I, per demostrar aquesta falsedat, no hi ha millor instrument que auditar els comptes de la Seguretat Social.

Es tracta d’una proposta àmpliament acceptada per centenars de milers de pensionistes, persones treballadores en actiu, estudiants, càrrecs electes i administracions diverses, entre elles el nostre Ajuntament, que va aprovar per unanimitat la moció que van presentar la Marea de Pensionistes de Badalona demanant l’auditoria. També moltes persones han col·laborat i signat la petició que durant mesos hem demanat a diferents llocs de Badalona.

Avui es fa més necessari que mai que les persones treballadores en actiu o en atur, les persones autònomes, les estudiants, a més a més de les pensionistes, continuem defensant els nostres drets i reclamant la derogació de les reformes laborals i de les pensions, la supressió de la bretxa de gènere, l’increment del salari mínim…, ja que són drets que hem guanyat i hi ha qui ens els vol arrabassar.

Els lladres obliden que som nosaltres qui, amb els nostres impostos, mantenim en bona part els ingressos de l’Estat. Que som nosaltres els que garantim el pagament de les pensions amb les quotes laborals que mensualment se’ns sostreuen dels nostres salaris, i que som els que hem transformat i millorat el nostre país.

Fa anys que ens mobilitzem i moltes de les nostres reivindicacions continuen pendents.

Per això hem de continuar la nostra lluita defensant un sistema públic de pensions fins que siguin ateses les nostres demandes.

No acceptem la negativa del president del govern espanyol a reunir-se amb els representants de COESPE i altres col·lectius de tot l’Estat per ser informats de les propostes del seu govern per garantir el sistema públic de pensions, així com per traslladar-li les propostes de la nostra taula reivindicativa.

A Badalona, la Marea de Pensionistes, membre de la Coordinadora de Catalunya i de COESPE, ha convocat una concentració –la primera després del parèntesi vocacional– aquest 16 de setembre a les 11 hores a la plaça de la Vila. L’acte servirà per explicar la situació actual de les pensions i informar de les accions previstes a realitzar a curt termini, en especial la convocatòria de marxa sobre Madrid prevista el pròxim 16 d’octubre. En aquest sentit, parlarem de com podem anar-hi.

La data del 16 d’octubre no és fortuïta: s’ha triat perquè es compleixen dos anys de la celebració a Madrid d’una multitudinària manifestació a la qual van assistir centenars de milers de persones pensionistes i altres col·lectius, com a culminació de dues marxes que van recórrer el país de nord a sud.

A la concentració de Badalona assistirà el portaveu estatal de COESPE, Ramón Franquesa, i, de nou, la plaça de l’Ajuntament s’omplirà de veus reclamant unes pensions dignes, governi qui governi, per a tothom.