La Salut és un barri amb característiques molt especials, per la seva densitat de població, el còctel de cultures que hi conviuen i els problemes de cohesió social que són de sobres coneguts per a tots. En temps de crisi com l’actual, les dificultats econòmiques exacerben els sentiments i la convivència social esdevé molt fràgil. L’última mostra que cal tenir molt present són els actes vandàlics del cap de setmana passat a Salt. Són un toc d’alerta que convé ni oblidar ni ignorar.

Calen polítiques de consens destinades a augmentar la cohesió social del barri amb serveis públics, educació i reformes urbanístiques com la inaugurada aquest cap de setmana a la Salut Alta. Evidentment, amb això i prou, no és suficient.

Però el més important de tot és que tots els actors polítics i socials mantinguin una actitud constructiva i responsable al servei de la ciutat i no d’interessos particulars. La Salut, i altres barris en situacions similars, mereixen tots els esforços per aconseguir entre tots l’anhelada cohesió social.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram