Rubén Guijarro

Hi ha projectes que necessàriament han de passar per sobre de qualsevol ideologia i estratègia política. Són fàcils d’identificar: tenen un ampli consens entre el veïnat, suposen una transformació important per a la ciutat i els beneficis que aporten superen amb escreix la dificultat del repte. A Badalona, el nou canal del Port és, sens dubte, un d’aquests projectes, el més rellevant de l’última dècada. Ara, la seva viabilitat depèn exclusivament de l’altura de mires dels regidors i regidores de l’oposició.

Totes les altres peces d’aquest puzle d’enginyeria i col·laboració política entre diferents institucions estan perfectament encaixades. El govern d’Espanya ha sabut entendre les possibilitats dinamitzadores del nou canal, que ha de servir per generar una nova centralitat per a la ciutat; Marina Badalona ja ha posat a licitació els treballs d’adequació dels primers 250 metres de canal en un termini de nou mesos; i aquest Ajuntament ha inclòs al pressupost 3,8 milions d’euros necessaris per completar l’obra. En dos mesos, aquest nou govern ha fet els deures. Era la nostra obligació. Han passat gairebé vint anys d’ençà que es va aprovar el primer pla urbanístic del barri del Gorg. La ciutat ja ha esperat prou.

L’estiu de 2024 el canal del Port pot ser una realitat que semblava impossible fa només uns mesos

L’estiu de 2024 el canal del Port pot ser una realitat que semblava impossible fa només uns mesos. Hem superat tots els obstacles perquè una actuació que no és gens senzilla depengui només del pas més fàcil possible: que els regidors i regidores diguin sí al pressupost municipal, diguin sí al canal del Gorg i diguin sí a la ciutat.

Em costaria molt d’entendre que el tacticisme polític passi per damunt de l’estima a una ciutat que necessita un projecte com aquest. Un no al pressupost municipal faria pagar un peatge massa car als ciutadans de Badalona.

Estic convençut que els regidors i regidores del consistori coincideixen a pensar que hi ha projectes que no tenen ideologia. Ara tenen una oportunitat única per demostrar-nos el seu convenciment.

Rubén Guijarro, alcalde de Badalona