Dilluns de la setmana passada. Quan tothom està pendent de Barcelona i els anuncis dels comuns d’Ada Colau ho eclipsen tot, Línia Nord es proposa entrevistar Dolors Sabater, primer, i Xavier García Albiol, després. Dues entrevistes que deixen per a dijous dos titulars molt comentats i que sacsegen les negociacions de la investidura a Badalona. Tant, que fins i tot alguns mitjans generalistes de Catalunya i de l’Estat se’n fan ressò. Per unes hores, Badalona va disputar –modestament– l’hegemonia barcelonina de l’actualitat política. I tot va començar a la redacció de Línia Nord. “Això és periodisme de comunitat”, ens deia l’endemà un referent com Estanis Alcover.

A partir d’aquí, la resta ja és conegut. El titular de l’entrevista d’Albiol (“Amb el PSC hi havia un compromís de respectar la llista més votada”) va generar la reacció immediata del PSC d’Álex Pastor, que ho va negar rotundament. Paraula d’uns contra paraula dels altres, i Guanyem i ERC criticant la situació. Per la seva banda, el titular de Sabater (“Potser és millor deixar governar Albiol i que el puguem desemmascarar”) va despertar les crítiques del PSC i de Badalona en Comú. Fins i tot dins de l’espai de Guanyem i ERC hi van haver veus sorpreses pel fet que Sabater, en diverses parts de l’entrevista, no tanqués la porta a deixar governar Albiol, i van criticar la construcció del titular –allò de matar el missatger–.

En aquest ofici del Periodisme diuen que quan incomodes en totes direccions és que has fet bé la teva feina. I a Línia Nord sempre intentem fer-la bé.