El pacte polític sempre aixeca polseguera. Hi ha qui preferiria només posar-se d’acord amb les persones que pensen com ells. Això és el fàcil. Però crec que les persones que ens dediquem a la política hem vingut a solucionar problemes dels ciutadans i no a enrocar-nos en postures que sovint, més que defensar una ideologia, defensen el nostre ego. La política és negociar també, i sobretot, amb qui no pensa com tu, sempre que es pugui aconseguir un benefici més gran per al ciutadà. Quan cal decidir entre defensar el 100% de les teves idees i no aconseguir res, o defensar-ne només un 80% però aconseguir èxits per a tots els ciutadans, jo sempre ho he tingut clar.

És el moment de pactar mesures per salvar Badalona. Estem davant d’una ciutat que va sense rumb després que a l’alcaldia arribés un Albiol desbocat a l’oposició però absolutament desinflat des que va agafar la vara de batlle. El cúmul de despropòsits a la ciutat és immens: va prometre presentar al juliol un pla per lluitar contra la Covid i 9 mesos després encara no ha arribat; va anunciar a l’estiu passat l’adquisició d’uns pisos per a famílies vulnerables que seguim esperant; no ha estat capaç d’adjudicar un nou contracte per a la neteja de la ciutat i ens hem vist avocats a mantenir un servei deficient que es va signar fa més de 10 anys; diu que recupera la unitat Omega, però en realitat el que veiem és una furgoneta atrotinada de la qual s’avergonyeixen fins i tot els seus conductors; i que ha hagut d’afrontar la crisi més important de la Guàrdia Urbana de la història de Badalona, quan els mateixos agents demanaven la dimissió de la seva regidora per deixadesa de funcions en no proporcionar-los material i així haver evitat que més d’un terç de la plantilla estigués de baixa. Mentre tots aquests despropòsits tenen lloc, Badalona segueix paralitzada. Albiol no és capaç de tirar endavant ni un sol projecte important de ciutat i segueix venent projectes que després no compleix.

És la seva manera de funcionar, però no la nostra. També és molt senzill fer d’oposició intransigent i dir a tot que no. Però els socialistes no som oposició, som l’alternativa de govern, i tenim plans, projectes i propostes en benefici de la ciutat. Els socialistes hem estat els impulsors, per exemple, de la Llei de barris. Gràcies als Governs de Maragall i Montilla a la Generalitat i als diversos mandats a l’Ajuntament de Badalona, vam aconseguir dignificar l’espai públic de barris com La Salut, Llefià o La Pau. Les grans transformacions de la ciutat han estat sota governs socialistes i no podem deixar que la ciutat perdi ni un any més. Al nostre ADN tenim fer tot el possible perquè les famílies dels nostres barris visquin en un entorn millor, més segur i amb més i millors serveis. I ho farem.

Per això, hem proposat a l’actual govern un gran pacte de ciutat per garantir totes les inversions necessàries, pendents i futures, per posar Badalona al dia. ¿Com podem dir que no a la construcció de dues escoles molt necessàries, a una nova escola bressol a Llefià, a l’ampliació de l’Hospital Municipal, a la millora de l’atenció social o la reforma d’equipaments esportius, instal·lacions municipals i places com les de Gran sol i president Tarradellas? ¿Com negar-se a la gran inversió en Guàrdia Urbana que ja teníem prevista quan governàvem?

Cal aquest gran pacte de ciutat a mitjà i llarg termini amb totes les forces polítiques de la ciutat. L’objectiu és ben clar: dissenyar i projectar la Badalona del 2030, una Badalona que asseguri que tindrem uns equipaments públics dignes i de qualitat, i que ens ajudarà a sortir més ràpidament de la crisi amb més seguretat, més i millors serveis socials i sanitaris, més esport i més cultura, i un millor espai públic per a les persones. El nostre pacte no és amb el govern de dretes. És amb els veïns i les veïnes. Només sumant, Badalona pot.