El Covid-19 ha deixat en tots nosaltres una empremta que ens serà difícil d’oblidar. Ara portem aproximadament dues setmanes de confinament a casa nostra i encara ens costa imaginar com acabarà tot això i quan tornarem a la nostra rutina. En aquests moments, el millor que podem fer és repetir-nos un missatge d’esperança: ens en sortirem. Tot l’esforç que fem avui és per la nostra salut i pel nostre futur.

Durant aquests dies, el govern de Badalona hem estat treballant a consciència per coordinar el Pla d’Emergència Local. A Badalona hem pres decisions que van més enllà del que s’ha fet en altres ciutats per tal de garantir les restriccions de l’estat d’alarma o per tal d’afavorir els més perjudicats. Per exemple, hem decretat que les petites botigues d’alimentació que en situació normal podien obrir fins a la matinada ara tanquin a les 21 hores per evitar compres innecessàries a la nit que donen peu a la gent a sortir de casa; o que es pugui passejar els gossos només a 100 metres de casa teva per evitar que treure el gos sigui una excusa per passejar pel carrer; o hem decidit ajornar tot el pagament d’impostos i taxes municipals durant el temps que duri l’estat d’alarma.

En aquest sentit, aquests dies he anunciat que oficialment se suspenen les Festes de Maig, festes que se celebren al voltant de l’11 de maig, dia de Sant Anastasi, patró de Badalona. Tot i que potser cap al maig ja no estarem en estat d’alarma, celebrar unes festes només uns dies després del que estem vivint em sembla una frivolitat, sense comptar que potser encara no serà recomanable fer actes multitudinaris. Crec que aquesta decisió és responsable, i m’atreveixo a dir, compartida per la majoria de la ciutadania.

Ara bé, això ha de ser una oportunitat per aprofitar que allò que ens ha pres el coronavirus ho fem servir per combatre el coronavirus. La partida destinada a les Festes de Maig és de 450.000 euros. D’aquests, ens en reservarem uns 50 mil per a despeses que ja estan compromeses (les Festes es porten treballant des de la tardor!). De la resta, 50 mil euros aniran destinats a Can Ruti, directament a la investigació de la vacuna contra el coronavirus que s’està portant a terme a l’Hospital Germans Trias i Pujol. És un orgull, i una oportunitat, que el nostre pol d’investigació biomèdica sigui un referent mundial també en la cura del Covid-19 i crec que és oportú col·laborar-hi des de les institucions en la mesura que sigui possible.

En aquests moments, el millor que podem fer és repetir-nos un missatge d’esperança: ens en sortirem

D’altra banda, anuncio que els 350.000 euros que resten de la partida de les Festes de Maig aniran destinats a una línia d’ajuts per a aquells negocis de la ciutat que hagin tancat o aquelles persones que s’hagin quedat a l’atur per culpa d’aquesta epidèmia. Estudiarem en detall com adjudicar aquestes ajudes, però la idea és que els diners de les festes que no hem pogut gaudir per culpa del coronavirus serveixin justament per ajudar els més perjudicats pel coronavirus.

En aquests moments difícils s’han de prendre decisions extraordinàries, i espero que amb aquesta solució ajudem a trobar la vacuna i ajudem a donar una empenta a les nostres vides per tornar a la normalitat com més aviat millor.

L’altre dia, després de publicar-se en premsa que jo havia demanat a la Unitat Militar d’Emergències que vingués a Badalona per desinfectar punts que siguin un possible focus d’infeccions del coronavirus, un periodista em preguntava: “Com és possible que surtin tants titulars de les accions que esteu prenent a Badalona durant aquesta crisi? Com ho feu per portar la iniciativa per davant d’altres municipis?”. La resposta és fàcil: treball en equip. Tinc la sort de liderar un equip de regidors de govern que coneixen molt bé les necessitats de la ciutat, que s’avancen als problemes i que aporten solucions responsables.

És un orgull, i una oportunitat, que el nostre pol d’investigació biomèdica sigui un referent mundial

Però a més, al darrere hi ha un equip incansable de tècnics municipals que posen en marxa aquestes solucions, que han estat capaços de muntar un pavelló en una residència per a 80 persones sense llar en només un parell de dies, que s’han organitzat en poques hores per repartir més de 5.000 targetes de beques menjador, que organitzen operatius d’emergències amb desenes de voluntaris o que vetllen perquè funcionin els serveis mínims de la maquinària municipal.

Per una altra banda, el treball en equip també es fa amb els grups de l’oposició, amb els que mantinc videoconferències diàries i que també aporten iniciatives que després portem a terme. I per últim, i no menys important, el treball en equip es fa sobretot amb els veïns i les veïnes de la ciutat. Només escoltant-los, per exemple a través de les peticions que m’arriben per xarxes socials, i mirant cada dia les seves necessitats en un moment que per a tots és tan nou i extraordinari, podem estar a l’altura del que la ciutadania necessita.

Sembla repetitiu a hores d’ara, però gràcies a tots els que, d’una manera o altra, estan col·laborant en aquesta crisi. Només així, treballant en equip, des de la distància, però tots junts, guanyarem al virus.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram