L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, juntament amb un centenar d’entitats catalanes, reiterem el nostre rebuig a la judicialització d’un conflicte que des d’un inici entenem de naturalesa política i que, com a tal, requeria i requereix diàleg, negociació i pacte al més estricte nivell polític.

La intervenció de les institucions i l’empresonament de càrrecs escollits democràticament pels ciutadans, així com de persones de la societat civil, en el seu exercici de la llibertat de pensament i d’expressió, drets essencials d’una democràcia amb llibertats, demostren el fracàs de la política, la incomprensió del conflicte latent i una manca de voluntat per resoldre la situació. Manifestem que només amb llibertat, respecte i diàleg es trobaran les solucions.

S’ha demostrat històricament que recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics no és una via efectiva

Per tant, més política, més escolta i més diàleg per resoldre una qüestió com la que s’està vivint aquests dies. L’empara de les legalitats i la judicialització dels conflictes haurien de ser el darrer recurs a emprar si hi ha voluntat de resoldre’ls. S’ha demostrat històricament que recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics no és una via efectiva. Considerem que, en una societat democràtica, les lleis són l’expressió d’una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat. Per tant, poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i del consens.

A l’AMIC, com qualsevol entitat que interactua i s’interrelaciona amb el seu entorn més proper, som sensibles a la realitat empresarial, econòmica, política i social del país, respectem la diversitat d’opinions i sensibilitats polítiques i ens adherim a la presentació d’aquest manifest conjunt de més d’un centenar d’entitats catalanes.