Atacar la democràcia i la llibertat barrejant-les amb el terrorisme com fan José Manuel García-Margallo i Pedro J. Ramírez al referir-se a Catalunya és constitucional. La Fiscalia ho veu bé i no actua contra el ministre d’Afers Exteriors ni el director del diari digital “El Español”.

Margallo preocupat per un bluf
García-Margallo diu que el sobiranisme català és un bluf. No s’entén que si el procés sobiranista democràtic, pacífic, multitudinari al carrer i majoritari al Parlament és un globus que es desinfla es preocupi tant. És lògic que, com a ministre d’Afers Exteriors, pensi què passa en una Catalunya que vol ser tant sobirana com Espanya. Però un demòcrata no pot fer declaracions tan terribles com les que ha fet: “D’una crisi se’n surt, un atac terrorista es supera, però la dissolució d’Espanya és absolutament irreversible”. Tranquil, home. Les colònies americanes es van independitzar i Espanya va perdre Gibraltar però Espanya continua existint! Les víctimes del terrorisme (ETA, GAL, jihadisme), per altra banda, estan dolgudes amb Margallo perquè mai no se supera un atac terrorista. I des de la democràcia, es sigui sobiranista català o no, cal preguntar al ministre si prefereix una Espanya amb terrorisme o una Espanya que respecti els drets i les llibertats de les persones i dels pobles. Creu Margallo que és legítim utilitzar el joc brut contra els adversaris polítics com ha fet el seu company Jorge Fernández Díaz en el ministeri de l’Interior?

Pedro J. ofèn els demòcrates
Animat per les declaracions de Margallo, “El Español”, diari digital dirigit per Pedro J. Ramírez, com un escolanet servil i reaccionari, publica una vinyeta en què es compara l’independentisme democràtic i pacífic català amb els atacs terroristes contra les Torres Bessones. Una avioneta amb l’estelada xoca contra una torre amb els colors de la rojigualda. Vomitiu. Pedro J. i “El Espanyol” utilitzen el terrorisme islamista per ofendre les víctimes del terrorisme, el poble nord-americà, el poble català i els demòcrates del món.

Tripartit espanyolista
El sobiranisme català ha tornat a donar en la Diada Nacional de Catalunya a Margallo, al govern espanyol i a l’ultraespanyolisme una contundent i serena resposta democràtica. A cap lloc del món se celebren manifestacions com les de la Diada. Any rere any, de manera festiva, reivindicativa, pacífica, amb sentiment i per convenciment. Aquestes manifestacions valen la pena perquè ajuden a fer veure a les instàncies internacionals les raons i la força del sobiranisme. També mostren el baix nivell democràtic de l’Espanya constitucional. I és que el tripartit espanyolista (PP, PSOEPSC, C’s) no deixa votar el poble català per decidir el seu present i el seu futur.