Al centre de Badalona, a la Plaça de la Vila, s’han tret pancartes que portaven molts dies penjades de balcons i de baranes. Ara es veu una perspectiva diferent de la plaça, menys independentista i més social, i ara la ciutat torna a ser una entitat real, compatible amb la vida quotidiana, sense divisions que trenquin l’enteniment i la convivència.

L’optimisme ciutadà torna a renovar a Badalona les seves sinergies. Il·lusions, projectes i optimisme barregen els seus impulsos. I així la ciutat experimenta un nou procés de construcció inaugural, la possibilitat d’una altra mirada. Una nova visió ciutadana, que afegida a la implantació d’un llenguatge social, més proper, transparent i dialogant caracteritzarà la nova relació del polític amb la ciutadania.

Potser la sobtada elecció d’un nou alcalde a Badalona hagi agafat per sorpresa molts veïns. Només han passat tres anys des de les passades eleccions municipals i resta un any i escaig perquè els ciutadans i les ciutadanes de Badalona coneguem, de manera més propera, Àlex Pastor. Un home que estima la seva ciutat, perquè ell n’és part i s’identifica del tot amb les seves alegries i les seves cabòries. Amb els seus projectes. Amb la humanització de la societat que fa de la política un projecte públic, vital i col·lectiu per dignificar la vida de les persones.

Alguns estudiosos diuen que només pot servir al seu poble, amb integritat, aquell que ha après a conèixer-lo amb responsabilitat, recorrent els seus carrers, les seves places, parlant amb els seus veïns, visitant les seves entitats (socials, culturals, esportives…)… Com ho ha fet l’actual alcalde Àlex Pastor, primer des de la seva condició de militant, tant a les joventuts socialistes com al PSC i, posteriorment, des de la seva elecció com a regidor socialista a l’Ajuntament de Badalona

Sense cap mena de dubte, Àlex Pastor és un home honest i treballador que sabrà encarar amb treball, perseverança i tenacitat els reptes de Badalona i sabrà escoltar les reivindicacions que li facin arribar els seus veïns i veïnes, amb la més ferma decisió d’encarar el govern i fer de Badalona una ciutat que asseguri el benestar dels seus ciutadans, per tal que ells/elles se sentin orgullosos de viure-hi.

La ciutat de Badalona necessita polítics que recuperin la il·lusió per conquerir els canvis que la societat imposa cada dia (canvi climàtic, equitat social, mobilitat sostenible, revalorització de l’espai públic, desenvolupament econòmic i major participació ciutadana); que es preocupin per la millora dels barris antics, per la protecció dels monuments històrics, per la seva animació cultural, per la seva neteja, il·luminació i seguretat; que transformin els espais ciutadans en llocs oberts a la ciutadania per passejar-hi, per jugar-hi… En definitiva, per viure-hi. I tot això serà possible des de la transparència i la voluntat motivada que el nou govern encapçalat per Àlex Pastor sabran impulsar a Badalona.