Sempre viva i integradora, la Festa Major ens ofereix una oportunitat única per compartir bons moments de propostes culturals i socials diversificades i complementàries. És, sens dubte, l’esdeveniment més esperat. Un multitudinari i vital punt de trobada, posterior al merescut parèntesi de les vacances d’estiu.

Enguany conjuga a la perfecció la voluntat d’arribar a tants públics com sigui possible, combinant la presència de grans noms de l’escena musical, les activitats familiars i les propostes de les entitats colomenques, les quals són l’autèntic motor i ànima de la nostra festa.

Així, referents de la música estatal com Loquillo -llegenda del rock que visita Santa Coloma dècades després-, la carismàtica Chenoa o Els Amics de les Arts -referents del pop català- compartiran programació amb els talents amb “segell colomenc” i les propostes més tradicionals. Així, arriben el repic i cercavila, la plantada de gegants, la trobada castellera i la Cursa Popular, entre altres.

En l’edició d’enguany hem volgut reforçar l’oferta familiar amb la posada en marxa del cicle UAU! i visibilitzar la presència de les dones en l’àmbit de la creació cultural. Tindrem una programació amb un marcat caràcter femení, des dels diferents escenaris, espais expositius i, fins i tot, el cartell, de Zulema Galeano.

No podeu faltar a les cites de la Fira d’Entitats de Can Zam -que se celebra per quarta vegada des del seu retorn-, el festival de música independent FISC Sintonitzza del Parc d’Europa o la plaça del Rellotge, amb presència de grups musicals colomencs. A més d’això, les festes alternatives conviuen arrelades, en el marc de la Festa Major d’Estiu, des de fa 17 anys.

No puc obviar que m’enorgulleix molt que Víctor Quintillà i Mar Gómez, xef i sommelier del restaurant Lluerna, reconegut amb la més alta distinció culinària -una Estrella Michelin-, hagin acceptat fer el pregó. També vull destacar i agrair la implicació de la renovada Comissió de Festes en l’organització d’enguany.

Santa Coloma és una ciutat acollidora i vital però, cal reforçar la igualtat, el civisme i el respecte. Posarem en marxa la campanya contra les agressions i discriminacions sexistes i LGTBI. Estic segura que la nostra gent exemplificarà, una vegada més i com sempre, aquests valors de convivència i respecte.

Visca la Festa Major i visca Santa Coloma!