En els últims dies diversos consellers de la Generalitat han estat cessats o han dimitit per no voler saltar-se la llei, o més aviat per les previsibles conseqüències personals i patrimonials que tindria saltar-la. En el Departament d’Interior, a més del cessament del Conseller, han dimitit el director dels Mossos d’Esquadra i el director del servei català d’emergències. El nou director dels Mossos va escriure en el seu Twitter “em feu pena tots els espanyols”. És vergonyós que el director de la Policia de Catalunya insulti a més de la meitat dels catalans, si no a tots. Evidentment no mereix el lloc que ocupa, ja que els jutges i policies han de ser rigorosos en el respecte a les lleis i a les persones. 

Fins ara, per prudència per part de l’Estat democràtic i per interès dels independentistes, el tema que s’ha anomenat “procés”, s’ha tractat com un conflicte entre Catalunya i Espanya, però la realitat és diferent, el conflicte és essencialment entre catalans separatistes i catalans unionistes. I si no ha estat vist així és perquè des dels constitucionalistes s’ha vist en part el procés com un moviment nacionalista aliè a la realitat del món global en el qual vivim.

El Govern de la Generalitat compost per persones radicalitzades va per un camí que porta a un precipici. Alguns dels quals formaven part directa o indirectament d’aquest govern ja han decidit apartar-se d’aquest camí. Esperem que la boja obsessió d’un govern radical s’esvaeixi en sospesar les conseqüències de tanta irresponsabilitat. Desafortunadament, aquest grup de persones que governen Catalunya d’una manera fanàtica, apegats a les butaques del poder des de dècades, no entenen que hi ha moltes maneres de ser català i que el respecte a aquesta diversitat, a la llei i als seus procediments és l’única manera d’assegurar la convivència.

En l’últim Ple de l’Ajuntament de Badalona, el grup de Ciutadans va presentar dues mocions per millorar la vida dels veïns de Badalona. Aquestes mocions no tenien ideologia, com la majoria dels problemes i solucions reals, i van ser aprovades. La primera moció demanava que se senyalitzessin adequadament els desperfectes en les calçades i les voreres i que es reparin urgentment els sots, sobretot aquells que suposen un perill d’accident. La segona instava el govern a ampliar l’obertura de les biblioteques municipals en èpoques d’exàmens i festius i a convenir amb els treballadors d’aquestes instal·lacions i la Diputació Provincial de Barcelona un calendari laboral que permetés ampliar aquest horari d’obertura. Curiosament el govern municipal va culpar l’Estat espanyol per justificar no poder ampliar l’horari d’obertura de les biblioteques (una manera habitual de fugir d’estudi, ja que l’Estat no té competències en el tema).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram