Els dos grans partits que han liderat gran part dels governs democràtics de la ciutat, el PP i el PSOE, van arribar a un acord sobre el pressupost d’inversions d’aquest mandat.

Els de sempre van portar una proposta per fer exactament el mateix que s’ha fet sempre i que ens ha portat a una ciutat amb grans desigualtats entre els nostres barris, un model productiu obsolet i una falta de previsió per afrontar els grans reptes dels pròxims anys, com la digitalització o l’emergència climàtica. Avui ja no valen les receptes de sempre.

Un acord de 78 milions d’euros sense visió de futur, sense projectes que han de tenir un recorregut a 15 anys vista i que és urgent que comencem a treballar avui. I això no és incompatible, no pot ser incompatible, amb donar resposta a les necessitats immediates, com l’homologació de les pistes d’atletisme o la construcció de l’escola Port i Ventós Mir.

Aquesta setmana hem fet aportacions en forma d’al·legacions perquè els pressupostos tinguin la mirada cap als reptes de ciutat imminents: 14,7 milions per adaptar Badalona a l’emergència climàtica, 8,5 milions per construir llocs de treball de més valor amb la modernització dels polígons industrials i l’impuls del Hub de les Tres Xemeneies o 4,5 milions per fer una ciutat més accessible, entre d’altres.

Badalona necessita un rumb, aixecar la mirada. Donar respostes a les necessitats d’avui és indestriable de planificar la ciutat que volem demà, amb consens, transparència i indicadors objectius. Això és el que estem construint des d’Esquerra Republicana a Badalona i ho presentarem a la ciutadania els pròxims mesos.

L’acord dels de sempre per fer el de sempre deixa en evidència que l’única alternativa útil i vàlida de la ciutat som les forces republicanes. Les forces que posem la política i les institucions al costat de la gent. Necessitem un badalonisme que posi les persones al centre.