Europa està posant en evidència el líder de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, per la forma com s’han desenvolupat les eleccions on ha obtingut una victòria aclaparadora i que, segons han denunciat els seus opositors, han estat fraudulentes.

El senyor Josep Borrell, com a representant de la Unió Europea per Afers Exteriors i Política de Seguretat, ha declarat: “La desproporcionada i inacceptable violència d’estat contra manifestants pacífics de Bielorússia ha d’aturar-se immediatament”. Quin cinisme!

Setanta mòmies polítiques i funcionaris del passat, ventres agraïts amb l’establishment, han fet un manifest de suport al rei emèrit Joan Carles I. Bravo!

El PSOE, el partit que conforma el govern més progressista de tota la història d’Espanya, ara a la Mesa del Congrés, fa pinya amb els partits de la dreta i s’oposa a obrir una comissió per investigar el rei emèrit.

Com no ha de ser així quan partits polítics, sindicats i corporacions empresarials han estat “subvencionats” per l’Estat per conformar una pretesa democràcia formal.

Estem en un estat de dret, però la realitat contradiu aquesta condició, amb judicis farsa, jutges prevaricadors que retorcen els procediments judicials, tenen un caràcter venjatiu, que mantenen a la presó sense fer cas de l’aplicació de l’article 100.2 ni tampoc del tercer grau, determinats per l’equip de servei de classificació dels presos, que han estat recorreguts per la Fiscalia.

Ara el govern espanyol obrirà una nova via per a la llei de la “memòria històrica” i tot per tirar la pilota endavant i distreure el personal.

Amb tot, un cinisme de traca i mocador!