El passat diumenge 13 de febrer, Badalona Sardanista va celebrar una de les principals festes del seu calendari anyal; es tracta de la Diada dedicada als socis de l’entitat, aquelles persones que estimen la Sardana i s’esforcen en el fet que la nostra ciutat continuï sent un punt de referència de la Dansa Nacional de Catalunya.

L’esdeveniment va tenir lloc als Patis del Centre Cívic de la Masia de Can Canyadó, justament on Badalona Sardanista té ubicada la seva seu social des de fa uns anys. Allà, la Cobla Marinada de la nostra ciutat va oferir-nos una ballada de sardanes de set tirades, com ja és habitual. Val a dir que el repertori triat per la cobla, d’acord amb els membres de la Junta de l’entitat, va agradar molt al públic; hi havia una barreja molt equilibrada de sardanes de caire tradicional i d’altres de més modernes.

A la mitja part de la ballada, es va gaudir d’un aperitiu a base d’embotits, formatge, patates fregides, galetes, fruita seca i refrescos, amb què es va intentar reconfortar els assistents a l’acte. Poc després, va arribar l’hora dels sortejos, unes cistelles reblertes de productes de les cases que col·laboren amablement i desinteressada, cosa que agraïm de tot cor: Cistelleria Bofill, Salaons Lluís, Pastisseria Ventura, Pastisseria Guifré, Vins J. Carreras, Forn Bertran del carrer Canonge Baranera, Carns Ventura del Mercat Torner i les famílies Roger-Tolsà i Tena-Puigbarraca.

Abans d’acabar, es va aprofitar per recordar als socis la importància de llur assistència a l’Assemblea General que tindrà lloc el proper dissabte, 19 de febrer, a les 17:00, a la Sala d’Actes del Museu de Badalona. Corren temps complicats i ara més que mai necessitem el suport dels associats per vèncer la crisi econòmica que ens fa trontollar algunes de les nostres activitats.

En definitiva, la Diada va ser un èxit gràcies als socis que hi van acudir, però no només a ells, ja que la festa era oberta a tothom, i ens plau que ens acompanyin sardanistes de les poblacions veïnes, amb qui mantenim una excel·lent relació. Esperem poder comptar amb tots ells, i amb més que se n’afegeixin, en totes les nostres actuacions per tal que Badalona no deixi mai de ser un nucli sardanista de primer ordre.

Dídac Rubio Lencina, Secretari de Badalona Sardanista