El proper dia 22 de maig hi haurà unes altres eleccions, les municipals.

A Badalona, encara que el factor tsunami faci avançar l’opció nacionalista i conservadora que representa CiU, tothom té assumit que el partit que tindrà més regidors serà l’inmovilista i reaccionari PP. L’esquerra moderada i contradictòria que representa el PSC, de nou serà castigada per un electorat cansat d’un partit massa distanciat de la classe treballadora que diu que vol representar i de la qual s’allunya més cada dia per les seves polítiques antisocials.

L’altra esquerra, l’esquerra transformadora i progressista, que vol ser la coalició ICV-EUiA no acaba d’assumir la seva responsabilitat i liderar un projecte d’esquerres que faci recuperar la il·lusió als desafectats d’unes pràctiques polítiques que allunyen la ciutadania dels polítics.

Per primera vegada en la història de la recent recuperada democràcia municipal, en una ciutat de l’àrea metropolitana (el cinturó roig), la dreta conservadora podrà, amb el suport del PSC, assumir l’alcaldia. El gran dubte és si les dues forces polítiques sumaran la majoria absoluta o necessitaran d’una tercera opció.

Les possibilitats del Partit Popular, encara que sigui la força amb més regidors, d’aconseguir l’alcaldia són més que limi­tades. El seu discurs xenòfob i excloent l’allunyen tant de CiU com del PSC.

Difícilment el líder de CiU donarà suport al candidat del PP, encara que tot és possible si a Barcelona CiU necessita suports per aconseguir l’alcaldia, cosa molt probable.

Amb un total de 19.155 vots a Badalona, el PSC ha perdut prop de 6.000 vots res­pecte a les anteriors eleccions autonòmiques. La força política més votada ha estat CiU que passa a ser la primera amb 25.913 vots, una mica més de 6.000 vots.

L’esquerra independentista perd 5 punts i puja 5 punts la dreta espanyolista.

A Madrid diuen que ja els va bé un go­vern socio-convergent a Catalunya, a Badalona ja el tenim. La dreta espanyolista està satisfeta amb els resultats i confia a recuperar el govern de l’Estat encara que una alcaldia d’una ciutat important de Catalunya seria una bona referència i una porta oberta a altres objectius.

Els votants socialistes s’han d’aclarir si volen un govern d’esquerres a la nostra ciutat o continuar de titelles de CiU.

ICV- EUiA no podrà continuar amagada en les seves contradiccions i ha de lluitar per recuperar el seu espai natural. Badalona podrà continuar sent d’esquerres si els seus referents històrics assumeixen la seva responsabilitat i actuen amb coherència i honestedat, amb la participació activa de la majoria social, i prioritzant polítiques socials.

Pedro Jesús Fernández