Fernando Carrera

Badalona ha estat per a mi una aposta personal que s’ha convertit en aposta política amb el temps.

Durant anys he viatjat per Espanya i per part del món coneixent racons amb els quals m’ha unit una relació molt especial. He viscut a diferents ciutats, he treballat a diferents ciutats i comunitats i, després de donar moltes voltes, juntament amb la meva dona vam decidir instal·lar-nos a Badalona.

Es tractava d’una decisió estrictament en clau personal que s’ha tornat alguna cosa més. Conec l’alcalde Rubén Guijarro de fa molt. Conec la seva manera d’entendre la política i sempre m’he sentit molt identificat amb la seva manera de fer. Amb el temps, i després de molts cafès i converses, he decidit fer el pas de sumar-me al seu projecte per Badalona.

Sempre he cregut que la política municipal es fa per millorar la vida dels teus veïns i veïnes, i per a mi és un honor sumar-me a un projecte que vol millorar la vida dels meus.

Badalona és una ciutat que ho té tot per brillar en un món globalitzat com en el que vivim. No obstant això, aquests darrers anys han sumit la ciutat en una situació de la qual cal sortir de manera urgent. La ciutat no es pot permetre més inestabilitat. Badalona no pot continuar tacant el seu propi nom. Necessita mirar el futur amb optimisme. Amb il·lusió. I per fer-ho, és necessari tenir un projecte. Tenir un pla. I en molts casos això és el que més he trobat a faltar.

Cal imaginar la ciutat que volem i fer els passos adequats per construir-la. Si volem que Badalona sigui coneguda al món com a capital del bàsquet, necessitem atraure projectes com la Copa. Si volem que sigui coneguda per les seves platges, hem de defensar-les. Si volem que sigui coneguda per la seva capacitat per generar talent, hem de potenciar-lo.

El que no podem permetre és que hi hagi gent que es dediqui a tacar la imatge de la ciutat dia rere dia amb l’únic objectiu de reconquerir un poder que creu que li pertany. I per aconseguir governar no tot s’hi val. No s’hi val mentir. No s’hi val manipular.

Badalona necessita obrir una nova etapa. Desacomplexada, valenta. Una etapa liderada per aquells que de veritat volen treballar per la gent de la ciutat, no pel seu ego. Ja n’hi ha prou de campanyes personalistes. Ja està bé de polítics que es posen per davant de tot. La ciutat necessita polítics que de veritat creguin en totes les possibilitats que té Badalona.

Jo crec en la Badalona que representa el Rubén. Jo crec en la Badalona de la seva gent. La d’aquells veïns i veïnes que de veritat estan preocupats pels seus barris. La d’aquells que veuen amb resignació com els seus líders polítics es barallen i prometen mentre ells segueixen esperant solucions.

I nosaltres venim a això. A donar solucions reals a problemes reals. A assumir errors sempre amb una proposta. A dir la veritat enfront d’aquells que menteixin. I a no acontentar-nos únicament amb trobar culpables. Volem ser la Badalona de les solucions. Volem obrir una nova etapa i deixar enrere una època fosca que ha sumit Badalona en una imatge que no es mereix.

I volem fer-ho com ho hem fet fins ara, però amb més capacitat d’acció. Volem millorar els nostres resultats per continuar treballant per Badalona amb fets i no amb falses promeses com fan altres.

Promeses o fets: això hauran de triar els veïns i veïnes de Badalona el pròxim 28 de maig

I això és probablement el més rellevant. Si alguna cosa defineix el temps de mandat de l’alcalde Guijarro és haver aconseguit avenços reals sense estridències.

Mentre el candidat del Partit Popular promet acabar amb la suposada inseguretat sense haver estat capaç d’incrementar la plantilla de la policia local quan era alcalde, Guijarro ho ha fet en 44 agents, 8 vehicles nous i 24 agents cívics nocturns.

Mentre el candidat del PP parla de neteja obviant que el contracte li va caducar mentre ell era alcalde, Guijarro en licita un de nou per solucionar el problema heretat.

Mentre el PP promet la Piscina Olímpica des del 2014, l’alcalde Guijarro ha aconseguit finançament per reformar 6 poliesportius i atrau la Copa del Rei de bàsquet a la ciutat.

Després de més de 20 anys de promeses del PP sobre el Canal del Gorg, ha sigut l’alcalde Guijarro qui, en menys d’un any, n’ha licitat el projecte d’inici d’obres.

I així podria seguir amb un llarg etcètera.

Promeses o fets: això hauran de triar els veïns i veïnes de Badalona el pròxim 28 de maig.

I des d’avui, els i les socialistes de Badalona serem als carrers explicant el que ens juguem en aquestes eleccions. Unes eleccions que han de permetre’ns deixar enrere tot allò que ha limitat les oportunitats d’aquesta ciutat.

Ha arribat el moment de la Badalona en positiu que busca mirar cap al futur. Parlar de futur. Construir futur.

Ha arribat el moment de la Badalona que no busca enemics, que busca oportunitats.

Ha arribat el moment de la Badalona que no menteix, que no busca excuses. Ha arribat el moment de la Badalona que assumeix la realitat i lluita per transformar-la. La que no utilitza els barris, sinó que els viu i els transforma.

Ha arribat el moment de la Badalona del Rubén, de la Raquel, de la Laura, del Cristian, del Lorenzo, de la Paquita, de la Pili… Ha arribat el moment de la Badalona de tots. De la Badalona de futur que tant necessitem. Ha arribat el moment de Badalona.

Fernando Carrera, candidatura del PSC de Badalona