El pavelló de la Fira de Cornellà s’omplia a vessar per assistir a l’acte 27-09-2015: On tot comença, en què l’ANC feia públic, després de dos mesos de feina interna, les diferents propostes que permetran que tota la maquinària de l’organització es posi de nou en marxa amb un sol objectiu: que l’independentisme guanyi clarament les pròximes eleccions del 27 de setembre.

El passat 4 de març, el plenari del Secretariat Nacional de l’ANC va debatre i aprovar, amb un sol vot en contra, el Full de ruta 2015-2016 i la Ponència marc complementària. Des de l’endemà mateix, les assemblees territorials i exteriors de l’ANC disposen d’ambdós textos per tal de poder debatre’ls i presentar-hi esmenes, si ho creuen convenient. Els textos definitius els aprovarà l’Assemblea General del pròxim 12 d’abril.

La proposta de Full de ruta del Secretariat Nacional de l’ANC presenta dos grans eixos de treball a curt termini i que podríem resumir en: El primer, construir la unitat d’acció imprescindible entre la societat civil, les institucions i els partits polítics i, segon, orientar adequadament el treball per augmentar la incidència social de l’ANC, arribant a sectors socials escèptics amb la independència. En aquest sentit prenen especial importància les accions inscrites en el Pla d’Actuació 2015-2016.

L’ANC avisa els partits que podria anar a les eleccions. Impulsaria una candidatura de país si els partits no s’avinguessin a pactar uns punts mínims d’unitat d’acció. L’ANC mou fitxa perquè les eleccions del 27 de setembre siguin un autèntic plebiscit per la independència de Catalunya. La ponència política aprovada pel secretariat i que haurà de ser validada en l’assemblea general del 12 d’abril, demana als partits que hi hagi unitat d’acció amb la societat civil. I proposa un punt programàtic comú perquè després del 27-S comenci el procés cap a la independència. Un procés que l’ANC preveu que serà de sis mesos o d’un any i mig, depenent de si l’estat espanyol s’avé a negociar o no.

Per fer possible que les eleccions del 27S esdevinguin plebiscitàries i que, com a conseqüència, siguin les eleccions definitives que ens han de portar a la proclamació de la República catalana, des de l’Assemblea treballarem intensament en els tres eixos bàsics del nostre Pla d’actuació: Incidència social, incidència política i mobilització social. Respecte a l’eix d’incidència social, l’objectiu principal continua sent el mateix: augmentar la majoria social favorable a la independència.

L’ANC vol insistir i remarcar sobre els perquès de la independència. Volem proclamar una nova República catalana independent que comporti el compromís de construir un país nou, un país per a tothom. Volem la independència perquè disminueixin els actuals d