És el moment d’Esquerra Republicana. El 2019 vam demostrar que podíem guanyar eleccions, ho vam fer a la ciutat i al país, i ho tornarem a fer perquè el país ho mereix i ho necessita. Aquests mesos ens han deixat lliçons que cal que no oblidem. És necessari aprendre de tot allò viscut per ser capaços de respondre de la millor manera possible al que ve. I en aquest sentit, hi ha dues lliçons que cal que assumim com a tals: és necessari comptar amb el màxim nombre d’agents polítics i socials i és necessari que tinguem un Govern fort. Només així tindrem un país fort i preparat per respondre a la crisi actual i per fer tot allò que Catalunya necessita. I això, avui, només ho pot garantir Esquerra Republicana.

Aquesta nova etapa no la poden liderar els de sempre. En una situació d’emergència social com l’actual, amb aquesta triple crisi –sanitària, social i econòmica–, cal compromís. Cal un pas endavant, i estem preparats. Tenim la idea clara sobre què necessita el país. Tenim equip i tenim projecte.

Diguem-ho clar: la millor manera de servir el país és l’actitud republicana que ens caracteritza. Aquest ferm compromís amb el país i la seva gent, amb l’emergència de la Covid però també amb els reptes encara pendents. Amb la reconstrucció però també amb la República. Aquest és el nostre pacte amb la societat, aquesta és la nostra paraula: farem tot el possible. Esquerra som l’única força que pot vertebrar el país, cosir-lo, que deixi de patir desigualtats. Des de Barcelona, però també des de les alcaldies de Sant Cugat, Figueres, Lleida o Tarragona. Arreu demostrem que som la força que fa avançar l’independentisme i que alhora cuida la gent. Per això, ho tornarem a fer, un cop més, per la Catalunya sencera.

Perquè la sortida d’aquesta crisi no sigui com la de la crisi del 2008 cal que no la gestionin els mateixos. Ja sabem què passa quan governen els de sempre. Per això cal un nou lideratge, també, per no sortir d’aquesta crisi amb més retallades. Cal més inversió i la defensa del servei públic per davant de tot. Més educació, més cultura, més serveis socials, més salut, més lluita contra el canvi climàtic… Una responsabilitat amb el país i la seva gent.

Perquè la sortida d’aquesta crisi no sigui com la de la crisi del 2008 cal que no la gestionin els mateixos

Aquest diumenge tenim una nova cita electoral. Una més, i no ens fa por. Som aquells que quan hi ha urnes, sempre hi som; i que quan no hi són, som els que les posem. El nostre compromís amb Catalunya és avui més nítid que mai: defensarem el país i la seva gent.

No ho volíem, ni la situació ho recomanava, però hem posat tots els esforços per superar una nova operació d’Estat amb els tribunals imposant aquest 14 de febrer. Primer, inhabilitant el president Torra per una pancarta i, després, suspenent el Decret que posposava les eleccions per celebrar-les en una millor situació sociosanitària. L’Estat ha organitzat, un cop més, una nova operació de tots els seus poders. Tots a l’una convençuts que avui Illa és l’opció que ens salvarà de tots els mals.

Però siguem clars: avui el PSC només pot aspirar al mateix que Ciutadans podia aspirar fa tres anys: ser la primera força de l’oposició, però no governar. Avui, igual que ahir, i igual que demà, no hi ha una majoria que ho avali. El país se sap republicà i empoderat, no vol ser una sucursal de Madrid.

Davant un socialisme sense projecte ni voluntat transformadora, que apareix com a salvador de tot allò que no ha sabut –ni volgut– fer quan ha pogut, Esquerra Republicana. Un progressisme sense fissures, d’autèntica resposta republicana a l’Estat i als seus poders. Hem de fer que no sumin, perquè tenim clar què passa quan sumen. A Barcelona ens va passar, i ells ho faran tantes vegades com calgui per frenar l’independentisme transformador que representem.

Tenim proposta, tenim projecte, tenim lideratge i tenim equip. Tenim el convenciment de poder liderar el país i reconstruir-lo de camí cap a la República. Ho farem.