Aquesta expressió anglesa serveix per designar la volta d’escalfament que fan els cotxes de carreres tot just abans d’iniciar una cursa. Doncs bé, si ens traslladem a la política municipal podríem convenir que ens trobem precisament en aquest mateix punt.

No ha estat fins aquesta setmana que tots els partits polítics que tenen opcions d’aconseguir representació al nostre consistori han engegat els motors, per bé que alguns d’aquests vénen cremant roda des de fa mesos. En pocs dies de diferència, els socialistes han triat a Jordi Serra alcaldable en les properes eleccions; CiU ha presentat el seu candidat, Ferran Falcó; i el PP i ICV-EUiA han organitzat conferències per separat. Falta veure com mou fitxa ERC, que tot i que se sap que el cap de cartell serà Miquel Estruch encara no ha organitzat cap gran acte per oficialitzar-ho. Si les formes compten en política, fóra bo analitzar on s’han dut a terme aquests actes. A Serra el van nomenar candidat els seus en un local a vessar al barri de la Salut. CiU, en canvi, també va omplir un local per presentar el seu candidat, però va preferir que fos la carpa Titus (per on hi van passar Felip Puig i Xavier Trias, entre d’altres). Garcia Albiol es va fer acompanyar per Alicia Sánchez Camacho, i l’emplaçament escollit va ser el teatre Principal. I els ecosocialistes van optar per celebrar l’acte-conferència al Museu de Badalona.

Algú podria pensar que els convergents ja estan de celebracions i que els socialistes s’encomanaran a la Salut? Que els d’Iniciativa són història, que el PP a Badalona fa teatre i que ERC no compta en aquesta partida? El 22 de maig veurem qui passa primer sota la bandera de quadros, com també analitzarem amb lupa qui serà el que ho faci en segona posició. A tots ells, molta sort