El govern creu que no és un bon moment per pacificar el carrer. Foto: Google Maps

La pacificació del carrer Francesc Layret necessita un projecte clar i definit. En això coincideixen tant entitats per la promoció del transport públic com comerciants, restauradors i fins i tot el mateix Ajuntament. El govern municipal avisa que estan oberts a parlar amb tothom per definir quin és el millor moment per tallar el trànsit a aquesta via del centre de la ciutat, tot i que subratllen que si es fa “abans d’acabar les obres del lateral de l’autopista a Sant Crist, podria generar problemes de circulació”.

El delegat de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) al Barcelonès Nord, Roger Melcior, explica a Línia Nord que “pacificar el carrer és viable” i ha de ser una actuació prioritària, i per aquest motiu emplacen el govern municipal a presentar un projecte. “Ja no estem debatent sobre si aquest carrer s’ha de pacificar, perquè és evident que s’ha de pacificar”, destaca Melcior. La PTP ha demanat a l’Ajuntament que convoqui un Consell de Mobilitat per conèixer la posició del govern.

El president de l’entitat de restauradors Forquilla Badalona, Edgar Sánchez, assenyala a Línia Nord que han fet una consulta entre els associats i “només el 10% està en contra” de la pacificació del carrer Francesc Layret, però deixa clar que encara no es poden posicionar fermament perquè no han vist cap projecte definit.

Els comerciants del centre són més escèptics. El president de l’entitat, Cinto Gubern, diu que no estan tancats a la pacificació “sempre que no sigui un nyap, sinó una cosa programada i ben feta, perquè de moment ningú” els ha presentat cap projecte”. Fonts municipals afirmen que el govern “es posarà a treballar en els propers dies” per trobar el consens per decidir com i quan es pacificarà el carrer.