Tres xemeneies

Visita a l’antiga central tèrmica de les Tres Xemeneies. Foto: Línia Nord

Aquest matí el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat les Tres Xemeneies juntament amb l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete. Una visita a les instal·lacions on s’ha de construir el futur hub audiovisual Catalunya Media City que ha destacat per la bona sintonia entre els presents, que més tard s’ha confirmat en les seves intervencions.

Una jornada que ha tingut lloc després que el passat 7 de març s’aprovés definitivament el pla urbanístic que permetrà transformar l’entorn de l’antiga central tèrmica.

Suma d’esforços

Aragonès ha assegurat que es tracta d’una de les grans apostes del país i que el hub audiovisual ha de ser el motor del canvi de la zona del Besòs. Ha afegit que aquest serà “el hub audiovisual més important d’Europa” perquè atraurà talent, inversions i tindrà un gran impacte en la indústria audiovisual i dels videojocs a Catalunya. Serà crucial “per la creació de contingut audiovisual en català i per enfortir l’ús social de la nostra llengua, especialment entre els joves”, ha afirmat.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció. Foto: Línia Nord

Finalment, també ha agraït la col·laboració dels ajuntaments de Badalona i Sant Adrià perquè, ha dit,”si estem accelerant, és perquè estem sumant esforços. Se senten protagonistes perquè ho són”.

Per la seva banda, Cañete també ha destacat el treball conjunt de les diferents administracions en un territori “que comparteixen dues ciutats” i que té un “símbol icònic que s’ha convertit en una palanca de desenvolupament econòmic i social”.

Guijarro ha assegurat que “la mirada cap aquesta zona del país està canviant” i ha celebrat fer “una passa decidida més cap a la transformació de l’únic nord pobre que existeix”.