Autopista Badalona

El projecte ha generat polèmica a la ciutat. Foto: Gemma Sánchez/ACN

El director d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat, va admetre ahir que el Govern està treballant en “possibles alternatives” per fer arribar el carril bus de la C-31 fins a Badalona sense necessitat de construir el viaducte que s’havia plantejat sobre el riu Besòs.

Segons va explicar Prat, cal “parlar amb el territori” després del rebuig mostrat per ajuntaments com el de Badalona, que es mostra contrari a qualsevol nova infraestructura que ajudi a consolidar la “barrera física” de l’autopista a la ciutat. “Ells no ho veuen massa clar”, va admetre el director d’Infraestructures. El Govern havia licitat la redacció del projecte el passat mes de novembre i preveia executar-lo el 2023, però ara ha fet marxa enrere i el consensuarà amb els agents locals implicats.

Des de la plataforma Transformem l’Autopista de moment es mostren a l’expectativa amb l’anunci del Govern i remarquen que cal esperar a veure amb quins fets es traduiran les paraules de Prat. “Han de canviar el projecte perquè fins ara tot estava fet d’esquena a la gent”, afirmen des de Transformem l’Autopista, que recorden que, si de cas, el carril bus hauria d’anar en un dels carrils que ja existeixen actualment.

Festa de l’educació

D’altra banda, FAMPAS Badalona ha organitzat per aquest diumenge al tram de la C-31 de Can Cabanyes la desena edició de la Diada de l’Escola Pública. L’objectiu és tallar la carretera de les 10 del matí a les dues de la tarda per fer la celebració i, al mateix temps, reivindicar amb diferents activitats la transformació de l’autovia.