Mobba

La seguretat, la salubritat i la contaminació preocupen als veïns. Foto cedida

La Plataforma Parc de la Mobba ha expressat aquesta setmana que l’entorn de l’antiga fàbrica Mobba i el mateix edifici es troba en males condicions. L’entitat denuncia problemes relacionats amb la seguretat, la salubritat i la contaminació que afecten els ciutadans.

“Cada setmana hem de trucar en diverses ocasions a la Guàrdia Urbana. De la façana es desprenen pedres als carrers Eduard Maristany i Dos de maig, per on passen nens que van a escola. Fa unes setmanes van deformar alguns cotxes”, afirmen des de la plataforma.

Des de Parc de la Mobba expliquen que entre la tanca que envolta una part de l’edifici i la façana hi viu una persona, les deposicions de la qual causen males olors al barri. A aquest fet, diuen, s’ha d’afegir que s’utilitza la zona per tirar escombraries. “Tornem a tenir una plaga de rates. La fabrica antiga sembla cada vegada més un femer. És un risc constant d’incendi que posa en perill els edificis del voltant”. Els veïns recorden que fa més de set mesos que van manifestar, via instàncies a l’Ajuntament, la presència de fibrociment a la teulada de l’edifici. Una situació que consideren greu per la gran quantitat que hi ha d’aquest material i que han de respirar els veïns diàriament.

Per la seva banda, l’Ajuntament recorda que l’enderroc de l’edifici està judicialitzat des del 2021 i es troba a l’espera d’una resolució per definir el seu futur. Són conscients, diuen, de la precarietat de la situació i pròximament faran algunes actuacions per millorar la seguretat de la zona.