Imatge del festival des del pis d’una veïna del Fòrum. Foto: Moviment Diagonal Mar

Un grup de veïns del Fòrum estan farts del soroll i l’incivisme que es genera als esdeveniments musicals que es fan al parc. El cap de setmana passat es va celebrar en aquest recinte el festival de música Primavera Sound, que enguany ha aplegat prop de 200.000 persones durant els quatre dies que dura l’esdeveniment. Des de l’entitat Moviment Diagonal Mar alerten que l’alt volum de la música els impedeix dormir i que es produeixen diversos actes incívics als voltants del Fòrum per culpa del botellón que es fa després dels concerts.

“T’ho trobes tot fet una porqueria, perquè els serveis de neteja no donen l’abast”, explica Mari Carmen García, portaveu de l’entitat. Segons García, l’organització del festival no compleix la normativa de decibels permesos, tot i que des del Primavera Sound asseguren que sí que ho fan i que fins i tot enguany han instal·lat sonòmetres en diferents punts del carrer.

Des de Moviment Diagonal Mar assenyalen que el que més els molesta és que des de la Feria d’abril i fins a l’octubre hi han programats esdeveniments de gran envergadura cada setmana al Fòrum, un fet que no els permet desenvolupar la seva vida amb normalitat.

García assenyala que el que volen no és que no es faci cap concert al Fòrum, sinó que demanen “que es reparteixin per altres llocs de Barcelona i que hi hagi més control de sonometria i de seguretat, a més de millorar el transport els dies de l’esdeveniment”. Com va avançar Metrópoli Abierta, un altre grup de veïns del Fòrum han posat una denúncia contra el Primavera Sound.