No només les pujades són un problema a Sant Crist. Mariona Sanz

Els veïns de Sant Crist se senten abandonats i, pel que sembla, en temes de seguretat també. Asseguren que d’ençà l’última reunió (a principis de novembre) que van mantenir amb el responsable polític del consistori, el primer tinent d’alcalde, Ferran Falcó (CiU), van notar una notable millora de presència policial al barri: agents que aparcaven els seus cotxes patrulla i passejaven pels carrers de Sant Crist. El problema, segons diuen, és que aquest “reforç” policial va durar dues setmanes.

Des de l’associació de veïns de Can Cabanyes lamenten aquesta relaxació del cos de la Guàrdia Urbana i apunten que la política actual del govern municipal és “d’apagafocs”. Asseguren que cada vegada que la indignació veïnal d’alguna zona de Badalona arriba als estaments polítics envien un reforç policial durant dues setmanes que tranquil·litza els veïns i pressiona els delinqüents, i un cop s’esgota aquest termini canvien de barri i, així, successivament.

MALA GESTIÓ POLICIAL

El vocal responsable de seguretat de l’Associació de Veïns de Can Cabanyes, Juan Benítez, afirma que, d’aquesta manera, estan regalant les eleccions municipals al líder de l’oposició municipal, al popular Xavier García Albiol, el lema del qual a la seva campanya és “el teu barri és segur?”. Benítez també critica de valent l’actual gestió de seguretat del govern municipal, ja que assegura que és insuficient.

Els veïns senten que el seu barri és el “més insegur de Badalona” i no escatimen en exemples: robatoris en comerços sota l’amenaça d’un ganivet, estirades de bosses enmig del carrer, a la sortida dels caixers… i tot un reguitzell de successos que manté atemorida a la gent gran.

El vocal de l’Associació de Veïns de Can Cabanyes, Esteban López, posava d’exemple el cas d’un company seu que va avisar a la grua perquè no podia treure el seu cotxe perquè a la porta del seu pàrquing privat hi havia aparcat un altre vehicle. Després de dues hores esperant la brigada municipal va venir el propietari de l’automòbil mal aparcat. López assegura que és escandalós aparegués el propietari abans que la grua.

Precisament, per tot plegat, en el marc d’una sèrie de reunions periòdiques que van pactar els veïns amb el primer tinent d’alcalde, es reuniran dilluns 31.