Aquest és l’edifici de la discordia. Mariona Sanz

Veïns del barri de Sant Crist de Badalona denuncien el perill que suposa el mal estat d’un immoble a la cantonada dels carrers Milà i Fontanals i Abat Escarré, a tocar amb l’autopista. El més greu del cas és que, segons expliquen, la finca fa més de 30 anys que està expropiada i, tot i així, ha estat rellogada pel fill del propietari de l’edifici, Enric Creus.

La inquilina del segon pis, Maria Dolores Reñé, va patir a principis de gener un esfondrament del sostre de casa seva i, segons ha explicat a aquest diari, els bombers van haver d’apuntalar-li el sostre del menjador després de determinar que l’edifici pateix una greu al·luminosi i està molt danyat estructuralment. D’ençà aquest fet, el propietari de l’immoble ha notificat als veïns que no calia que paguessin la factura, ja que l’edifici ja no era propietat seva, sinó de la Generalitat. Reñé, que actualment viu a casa d’una neboda, ha notificat el seu cas als serveis socials de l’Ajuntament de Badalona després de ser evacuada per la mateixa Guàrdia Urbana de Badalona, el passat 14 de gener.

RETARD EN ELS LATERALS

Com ja explicàvem en l’anterior edició d’aquest setmanari, l’endarreriment de la construcció dels laterals de l’autopista està provocant una greu degradació al barri, ja que no hi ha cap desenvolupament urbanístic de millora previst. De fet, l’any passat el govern municipal va optar a la llei de barris per intentar arreglar la situació però, finalment, la Generalitat va atorgar la subvenció en altres ciutats catalanes. L’associació de Veïns lamenta que el consistori no vulgui desenvolupar el lateral perquè vol construir, primerament, l’Àrea Residencial Estratègica de Sant Crist i, segons expliquen, treure’n benefici en forma de plusvàlues; unes expectatives que s’han desinflat d’ençà, precisament, a l’esclat de la bombolla econòmica. Amb tot, la darrera estratègia del govern liderat per Jordi Serra és que el govern de la Generalitat forci l’execució urgent del lateral projectat sense haver d’esperar a fer un ARE al barri que, a dia d’avui, comporta seriosos dubtes de viabilitat. En tot cas, una patata calenta de Badalona cap al nou conseller de Política Territorial i Sostenibilitat, Lluís Recoder.