Un centenar de persones es va manifestar davant la Rambleta. Foto: Airenet

Un grup de veïns de Sant Adrià ha decidit crear una comissió per fer seguiment de les obres que es realitzen a la Rambleta i amb l’objectiu de salvar els arbres que podrien estar en perill per la remodelació d’aquesta via.

Dissabte passat, un centenar de veïns es van concentrar davant les obres. La concentració va comptar amb el suport d’Airenet, Stop Crematori Sant Adrià i les associacions de veïns de Sant Joan Baptista, La Catalana i les Tres Xemeneies, així com de partits com ERC i Sant Adrià en Comú.

A la convocatòria es va acordar la creació d’una comissió que es reunirà per definir les línies d’acció, “primer per mantenir els arbres i, segon, perquè no els tallin”, explica a Línia Nord la portaveu d’Airenet, Silvina Frucella. La primera idea sorgida d’aquesta comissió ha estat que cada veí apadrini un arbre i s’encarregui de regar-lo, però no descarten prendre mesures més radicals com “encadenar-se als arbres” i acampar fins a assegurar-se que no es talaran.

“Demanem a l’Ajuntament que defineixi què és el que farà definitivament i que adeqüi el projecte al manteniment dels arbres”, assenyala Frucella. En un missatge a Twitter, l’alcalde Joan Callau va defensar que al projecte de remodelació s’incorporen propostes que els veïns van fer en el procés participatiu que va tenir lloc l’any 2018.

Des d’Airenet subratllen que, en un context d’emergència climàtica i en una ciutat tan contaminada com Sant Adrià, preservar i plantar més arbres és fonamental. “Evolucionar no és posar més ciment”, critica Frucella.