Un operatiu dels Mossos d’Esquadra a Sant Adrià en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

La mort de Valentín Moreno ha deixat una barreja de sensacions a Sant Adrià. L’home va ser abatut per l’esquena amb dos trets el passat divendres quan es trobava al carrer Tarragona del barri de Sant Joan Baptista. Tenia 39 anys, era entrenador de futbol amateur i pare de família. El seu passat tumultuós, però, és difícil d’oblidar: Moreno va ser un dels condemnats pel conegut com a crim de la Vila Olímpica de Barcelona.

La cruesa dels fets ocorreguts l’any 2000 continua despertant animadversió més de dues dècades després. Poques hores abans de celebrar la majoria d’edat, Moreno i un grup d’amics van apallissar fins a la mort un altre jove a l’antiga zona d’oci nocturn barcelonina. Ell va ser condemnat a vuit anys d’internament en un centre de menors, però la resta dels acusats van anar a presó. Nou anys després, Moreno tornava a citar-se amb la justícia, aquest cop per una agressió racista que va perpetrar amb integrants del seu equip de futbol contra jugadors d’un altre club. L’últim episodi de l’historial de l’home va tenir lloc el 2017 a l’Hospital del Mar, quan va agredir diversos professionals perquè no el deixaven accedir a la zona on estava sent tractat el seu pare.

COMUNICAT POLÈMIC

Malgrat la seva trajectòria, Moreno era una persona apreciada i molt valorada al Sant Adrià Club de Futbol, on feia de jugador i entrenador amateur. En un sentit i polèmic comunicat, l’entitat va voler agrair al desaparegut el seu “esforç, treball i dedicació” i va assegurar que no hagués estat possible tirar endavant el projecte esportiu sense ell.

A l’espera de conèixer més detalls sobre la seva mort, ja que no s’ha identificat l’agressor, els Mossos d’Esquadra estudien si Moreno podria haver-se vist involucrat en assalts a traficants de drogues i si tenia conflictes amb algun dels narcos del barri adrianenc de la Mina.