Treballadors de l’empresa Mopavid concentrats a les portes de la planta. Foto: Ajuntament de Badalona

La plantilla de l’empresa badalonina Mopavid ha iniciat aquest dilluns dos dies de vaga per protestar per l’impagament de salaris. Segons denuncien la seixantena de treballadors afectats, la companyia fa dos mesos que no els transfereix la nòmina i tampoc han cobrat una part de la paga extra d’estiu. La intenció dels empleats és allargar la protesta fins a la mitjanit de dimarts, quan es reprendrà la producció.

Des del sindicat CCOO apunten que la plantilla d’aquesta empresa dedicada a fabricar motlles per a la indústria del vidre tenia previst fer tres jornades de vaga de l’1 al 3 de setembre per exigir les nòmines pendents, però van desconvocar l’aturada perquè l’empresa es va comprometre a abonar el gruix dels diners endarrerits el dia 3 com a màxim. Finalment, el pagament no es va produir i els treballadors s’han concentrat aquest dilluns a les portes de la planta badalonina per iniciar la protesta.

Fonts sindicals assenyalen en declaracions a l’ACN que el 100% de la plantilla està secundant l’aturada i reivindiquen els drets dels afectats a cobrar “puntualment” el salari. En un comunicat, CCOO d’Indústria ha manifestat el suport a la protesta, tot assegurant que la situació de la plantilla és “insostenible”. El sindicat insta la companyia a pagar els diners endarrerits i a fer un pla de viabilitat de futur per evitar que la situació es repeteixi.

L’alcalde Xavier García Albiol i representants de diversos grups municipals ja s’han posicionat a favor dels treballadors de Mopavid per exigir als responsables de l’empresa que paguin les nòmines endarrerides.