Protesta del personal de neteja a l’Hospital Municipal de Badalona. Foto: @genisRo

Els treballadors del servei de neteja de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de l’Hospital Municipal de Badalona han convocat per aquest divendres concentracions de protesta per reclamar que se’ls reconegui com a “personal essencial”. La plantilla que desenvolupa la seva activitat als dos centres sanitaris considera que no se’ls s’ha reconegut econòmicament el “sacrifici” realitzat durant aquests mesos de pandèmia, malgrat que els empleats també estan “exposats al mateix risc que el personal sanitari”.

En un comunicat, el comitè d’empresa de la companyia CLECE -titular del servei de neteja a Can Ruti- apunta que la tasca d’aquests treballadors és “primordial” per una adequada desinfecció i higiene del centre hospitalari i reclama una gratificació com a part del personal essencial de l’hospital. Per aquest motiu, els empleats faran vaga davant de la porta principal de l’equipament, aturant l’activitat una hora per cada torn.

En el cas de l’Hospital Municipal de Badalona, el personal de neteja de la companyia Ndavant s’ha concentrat aquest matí a les portes del centre sanitari per fer arribar la mateixa reivindicació, comptant amb el suport de les seccions dels sindicats UGT i CCOO a l’hospital.