Protesta Institut Nou

Una de les protestes dels alumnes de l’Institut Nou. Foto: Twitter (aitorblanc)

Els alumnes de l’Institut Nou de Santa Coloma han convocat avui una jornada de vaga per reclamar a la Generalitat les línies de Batxillerat promeses. La protesta compta amb el suport dels prop de 120 estudiants corresponents als cursos de tercer i quart d’ESO, que van prendre la decisió en assemblea després que les darreres reunions amb el govern català deixessin a l’aire la continuïtat del projecte educatiu al centre, ubicat provisionalment en uns barracons a la zona del parc de Can Zam.

“Hem decidit mobilitzar-nos perquè la decisió sobre el batxillerat s’ha de prendre d’aquí a poques setmanes i perquè la línia pedagògica que hem triat podria trencar-se”, apunta Manuel Rodríguez, president de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’institut, que també ha enviat una carta denunciant la situació al Síndic de Greuges i al mateix conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. Des de l’AFA recorden que compten amb el suport de tota la comunitat educativa colomenca i del consistori, que s’ha ofert a habilitar aules a la seu local de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) per ubicar-hi els cursos de Batxillerat.

Les famílies de l’Institut Nou ja van protagonitzar el passat setembre una original protesta per denunciar el retard en la instal·lació dels mòduls per a les noves promocions.