Presentació 'Va de Besòs'

Els regidors dels quatre municipis i del Consorci del Besòs, durant la presentació. Foto: Twitter (@scgramenet)

Els ajuntaments de Santa Coloma, Sant Adrià, Barcelona i Montcada i Reixac han presentat aquest dilluns el programa d’actes del ‘Va de Besòs’. Es tracta d’una festa ciutadana dissenyada amb l’objectiu de cohesionar els quatre municipis que comparteixen el tram final de la llera del riu. En total, un centenar d’activitats comprimides en un dia, el 15 d’octubre.

La inauguració anirà a càrrec de les quatre alcaldesses, al Parc de les Aigües de Montcada i Reixac. La cloenda del ‘Va de Besòs’ tindrà lloc a Can Zam, i comptarà amb l’actuació de la Balkan Paradise Orchestra. Els altres dos emplaçaments de la jornada seran el Pont del Molinet, a Barcelona, i el Parc del Litoral de Sant Adrià.

El gran nombre d’activitats s’explica per la col·laboració entre consistoris i entitats, i pretén realçar el patrimoni dels 7,5 quilòmetres del tram final del riu. Entre d’altres, es podrà participar en l’anellament científic d’ocells, en una descoberta de les papallones que habiten la zona, practicar escalada al rocòdrom o, fins i tot, reparar la bicicleta o millorar la tècnica de patinatge amb skate.