La mesura beneficia les famílies més vulnerables. Foto: ACN

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha arribat a un acord amb Aigües de Barcelona per tal que les famílies vulnerables dels 23 municipis abastits per aquesta empresa es puguin beneficiar d’una tarifa social que permetrà que no hagin de pagar l’import de la factura referent als dos primers trams. Concretament, seran al voltant de 60.000 famílies les que es beneficiaran d’aquest acord.

Actualment, la bonificació que ofereix la tarifa social de l’aigua és del 50% de la quota de servei en els trams 1 (fins a 6 m3/mes) i 2 (fins a 9 m3/mes), i cada municipi té acords amb la companyia subministradora per cobrir el 50% restant. Les famílies que ara podran aprofitar la nova mesura són les que tenen tots els membres a l’atur, les que perceben la pensió mínima, les que estan afectades per la pobresa energètica i les que tenen un informe de serveis socials del seu ajuntament que puguin tenir problemes per mantenir el seu habitatge.

El vicepresident d’Ecologia de l’AMB, Eloi Badia, ha afirmat que es tracta d’un pas “molt important perquè consolida la política social i ja no es dependrà que hi hagi convenis”. Segons Badia, el finançament d’aquesta tarifació social no suposarà un increment en la factura de l’aigua de la resta de llars però sí de la “progressivitat”. “Perquè unes famílies puguin tenir la gratuïtat, a altres usuaris hem de pujar el cost de l’aigua”, ha afegit.