Pancarta de protesta al carrer Enric Borràs. Foto: @PacifiquemEnric

Els veïns del carrer Enric Borràs fa mesos que protesten per reclamar la pacificació d’aquesta transitada artèria badalonina. Les seves originals reclamacions a través de les xarxes socials denunciant el mal estat de la via van despertar interès al municipi, però no va ser fins al passat 18 de gener que l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol va impulsar una actuació d’urgència per reparar l’asfalt del carrer.

Aquesta resposta del consistori va venir precedida d’un accident, on una veïna va caure a terra després d’ensopegar amb unes llambordes aixecades. L’episodi es va quedar en un ensurt -la dona va aconseguir posar el braç per protegir-se el cap de l’impacte amb el terra-, però va servir per tornar a posar sobre la taula la necessitat de prendre mesures i d’avançar cap a la pacificació d’una zona especialment afectada pel trànsit.

En aquest sentit, des del grup municipal de Badalona En Comú Podem aposten per recuperar el projecte de creació d’una Zona de Baixes Emissions al barri del Progrés. Aquesta iniciativa -que ja va voler impulsar la formació durant el mandat compartit amb el PSC- permetria atendre a les reclamacions dels veïns i ajudaria a reduir el trànsit rodat en una zona amb una alta concentració de centres escolars i que està exposada a un gran volum de contaminació ambiental, segons confirmava un estudi realitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La proposta va ser ben acollida per la resta de grups municipals, però va quedar en punt mort amb el canvi d’alcaldia. “El govern d’Albiol en comptes de pacificar la zona ha tapat quatre sots. Exigim que s’implanti la Zona de Baixes Emissions que ja està programada i que té el suport dels grups i de les entitats”, assenyala al respecte la portaveu del grup, Rosa Trenado.