Les instal·lacions del CE Mas Ram. Redacció

El setembre del 2003 el Joventut comprava els terrenys del CE Mas Ram per 600.000 euros i tornava a tenir patrimoni des­prés de vendre’s el pavelló d’Ausiàs Marc ara fa tretze anys. La Penya es convertia en el màxim accionista del club i es comprometia a millorar unes instal·lacions que, construïdes durant els anys 60, havien quedat obsoletes. L’acord entre les dues entitats va ser fàcil de segellar gràcies a la bona sintonia entre les dues directives. “Erem una pinya”, assegura el president del CE Mas Ram, Josep Valls. Set anys després, les coses són ben diferents i les dues parts poden acabar en un judici el pròxim 23 de febrer.

L’arrel del conflicte és la intenció del Club Joventut de vendre’s les instal·lacions de les quals n’és el màxim accionista des del 2003 per un preu que es podria situar entre els tres i quatre milions d’euros, segons apunten diverses fonts del C.E Mas Ram, que diuen haver vist directius de la Penya amb possibles operadors al voltant de les instal·lacions.

VERSIONS OPOSADES

Les versions de les dues entitats badalonines en aquest procés són completament diferents i mentre els directius del CE Mas Ram expliquen que el Jovenut se’ls vol “treure de sobre”, el Joventut ha transmès la “bona voluntat, comprensió i ganes de salvar la situació” en un comunicat que va emetre un dia abans que la junta directiva del CE Mas Ram expliqués als mitjans de comunicació en quin punt es trobaven les relacions entre la Penya i l’entitat. “Estan trencades”, assegura Josep Valls, que paradoxalment també forma part de la junta directiva de la Penya. Segons la seva versió, el Joventut va comunicar a finals de 2009 la seva intenció de vendre’s les accions del CE Mas Ram degut als problemes econòmics del club. Malgrat la sorpresa, Valls va acceptar la decisió sense renunciar als interessos del CE Mas Ram. Tot i això, i “sense participar en les negociacions amb el Joventut”, el 23 de novembre l’entitat va rebre una citació judicial amb una ordre de desnonament. La Penya denuncia al Centre Esportiu per deixar de pagar-los dinou mesos de lloguer -entre el desembre de 2006 i el juny de 2008- i reclama una quantitat que se situa en uns 36.000 euros. Segons els directius del CE Mas Ram, el club verd-i-negre només pretén fer-los fora perquè mai havia reclamat aquesta quantitat després d’haver arribat a un acord verbal per pagar aquests dinou mesos de lloguer a través d’un des­compte de l’ampliació de capital que havia fet el Joventut.

De moment, el CE Mas Ram no es planteja pagar aquests 36.000 euros tot i que no tindrien inconvenient en fer-ho si el jutge així ho dicta. Mentrestant, el cas ja és en mans dels advocats i la directiva no tanca cap porta a una nova negociació amb la Penya. “Estem disposats a escoltar si canvia l’actitud”, explica Josep Valls.

ELS CONTRACTES

Fonts del CE Mas Ram apunten que la maniobra realitzada pel Joventut és un intent de la seva junta directiva de vendre les ins-tal·lacions a un operador que no es trobi amb cap “estorb” a l’hora d’adquirir-les. Segons aquestes mateixes fonts, el contracte de lloguer signat amb la Penya expira el 2030, malgrat que el club no ho hauria contemplat inicialment i s’acolliria a un altre document on la concessió acaba el 2014. Ara bé, l’últim contracte amb vigència és fruit d’un acord entre el Joventut i el CE Mas Ram per acceptar unes subvencions de la Genera­litat de Catalunya. El Consell General de l’Esport va requerir una concessió de llarga durada per fer efectiva una línia d’ajuts i la modificació va cristal·litzar sense problemes. “Ara ens acusen d’enganyar al Joventut i estafar la Generalitat”, diuen.