La proposta, aprovada en el darrer ple municipal, la va engegar CiU l’any 2009 durant el seu mandat

El Ple Municipal de la ciutat ha culminat aquesta setmana un dels processos que havia engegat Convergència i Unió l’any 2009 durant el seu mandat: la proposta de reequilibrar el sòl industrial de Badalona per tal d’impulsar zones industrials amb gran potencial i poc explotades fins al moment.

El govern de Xavier Garcia Albiol ha presentat al Ple Municipal l’aprovació inicial d’una modificació del Pla General metropolità amb la finalitat de transferir un total de 30.000 metres quadrats de sostre industrial terciari, ubicats al Parc Empresarial Granland Badalona Sud, a zones pendents de desenvolupament com les Guixeres, Camí de les Guixeres i Torrent de Vallmajor.

Una acció que segons l’Alcalde “pretén reequilibrar la distribució del sòl industrial amb l’objectiu de millorar la qualitat del teixit industrial de la ciutat i aconseguir la implantació d’activitats que generin llocs de treball”. En aquest sentit, Albiol ha explicat que s’està produint una concentració de sostre industrial a la zona sud de Badalona i que convindria reequilibrar la distribució del sòl industrial, transformant en industrials terrenys desocupats amb poc valor afegit.

En aquest sentit, Ferran Falcó, dirigent de Convergència i Unió a Badalona considera que l’espai de Guixeres té “un enorme potencial, especialment gràcies a la seva privilegiada situació i connectivitat amb algunes de les principals vies de comunicació cap a Barcelona i altres eixos industrials i logístics metropolitans”.

LES MODIFICACIONS

Referent al trasllat de l’espai industrial cap a Guixeres, l’Ajuntament es va adreçar a l’empresa Eurostanding SA -titular del Parc Empresarial Grandland Badalona Sud- per tal de proposar la reducció del potencial de sostre industrial, que encara es troba pendent de desenvolupar en aquest polígon, i traslladar-lo en forma de parcel·les a la zona de les Guixeres, propietat de l’Ajuntament.

L’esmentada zona respon ara a la qualificació d’equipaments i serveis tècnics i passarà a tenir la qualificació de zona industrial.

Paral·lelament a aquest canvi d’ubicació també es produirà la permuta d’aquests terrenys propietat de l’Ajuntament situats a l’entorn de les Guixeres pels terrenys de l’empresa Eurostanding ubicats a la carretera d’accés a Can Ruti; uns terrenys de gran valor estratègic, ja que permetrien complementar i també potenciar el conjunt d’equipaments sòciosanitaris i de recerca i docència propers a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

El líder convergent, Ferran Falcó confia que “aquest sigui un primer gest que denoti un canvi d’actitud, que visualitzi una aposta clara, prioritària i ambiciosa per a fer política constructiva, per a fer tot allò que calgui, dins l’ordre i la legalitat exigibles” i celebra que el govern municipal “hagi decidit treballar per l’economia productiva” deixant de banda “la seva obsessiva política d’imatge al voltant de la idea de posar ordre”.

L’ABSTENCIÓ DEL PSC

En declaracions a Línia Badalona, el líder socialista, Jordi Serra, ha afirmat que des del partit “no volem obstaculitzar l’inici d’un procés que resultarà llarg i complex. El que volem és estudiar amb detall tots i cadascú dels diferents aspectes per assegurar-nos que el conveni urbanístic que ha presentat el govern dels populars, un conveni valorat en gairebé quatre milions d’euros, i que suposa, entre altres coses, una permuta de cinc terrenys i la requalificació de dos d’ells cap a terrenys industrials, no representi cap prejudici al interès públic de la ciutat de Badalona”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram