L’escriptora Susana Hernández a la presentació del llibre ‘Mai més’. Foto: ACN

L’escriptora Susana Hernández s’endinsa en el món dels narcopisos de la Mina i dels barris del Besòs i el Maresme en la seva última novel·la Mai més. L’obra presentada sota el segell de la col·lecció Crims.cat de l’editorial Alrevés ficciona el drama de moltes famílies immigrants que intenten sobreviure en una Barcelona “de postal i insolidària” i de la problemàtica del narcotràfic, una pràctica més estesa del que a priori pot semblar.

“No es podia deixar aquest tema, sembla que s’ha fet neteja, però és una realitat social que pateixen altres barris”, assenyalava Hernández divendres passat en la presentació de les novetats de la sèrie Crims.cat, segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Mai més està protagonitzada per quatre personatges: en Biel, la Rosa, la Lalla i en Mustafa. La vida dels protagonistes es va entrellaçant durant els set dies que dura una trama que fa palès el racisme i la xenofòbia, una problemàtica molt present en barris com el de la Mina. Segons explicava divendres la pròpia autora, la novel·la té a veure amb “el somni europeu de molts immigrants que esdevé moltes vegades un malson. Alguns personatges intenten sobreviure en una Barcelona dura que no té accés al glamur i el centre, aquesta Barcelona de postal i insolidària”. A tot això, Hernández hi suma un ingredient altament corrosiu com és el rebrot de l’heroïna.

L’obra és el segon llibre en català de l’escriptora després de la novel·la Males decisions, que també va publicar sota el segell de Crims.cat.