Prop d’una cinquantena de persones va assistir a l’acte de presentació. D. G.

A menys de dos mesos per a les properes eleccions municipals, la ciutat compta amb una nova entitat ciutadana: Badalona Antifeixista. Es va presentar en societat el passat dimarts, a la parròquia Sant Antoni de Pàdua de Llefià, i els primers impulsors són la CUP Badalona, ICV-EUiA i Revolta Global. Aquesta plataforma, però, està oberta a tots els partits que s’hi vulguin afegir així com a entitats cíviques o ciutadans a títol personal. Segons un dels seus impulsors, José Miguel Cuesta, l’entitat neix com a resposta al comportament “feixista” que estan tenint darrerament alguns partits polítics de la ciutat. “No pot ser que un partit reparteixi díptics que criminalitzen col•lectius i que divideixen la població”, va assegurar, i per això aspiren a “visualitzar” al carrer que gran part dels badalonins no comparteixen ni la visió ni la manera de fer de forces com el Partit Popular o Plataforma per Catalunya. “Volem donar a conèixer qui són realment Xavier Garcia Albiol o Josep Anglada”, va afegir. Membres de Badalona Antifeixista ja han confirmat que sortiran al carrer cada cop que algun partit polític dugui a terme alguna acció “racista” a la ciutat, però també organitzaran conferències, xerrades o videofórums.

DUPLICITAT?

A Badalona ja existeix una altra entitat que, entre d’altres coses, lluita contra el racisme i l’exclusió per motius de procedència: Badalona Som Tots i Totes. Malgrat els membres de Badalona Antifeixista lloen la tasca que fa aquesta altra entitat, creuen que a la ciutat cal una resposta “més activa i directe” contra els intolerants, i defensen que ambdues entitats no estan destinades a “competir” sinó que són “complementàries”. D’altra banda, la portaveu de Badalona Som Tots, Dolors Sabater va afirmar que s’adheriran al manifest, i va puntualitzar que l’entitat que ella representa segurament “és de més recorregut”, tot i que tenen “els mateixos objectius”.

PÚBLIC I LLOC

Entre la cinquantena d’assistents a l’acte, s’hi van deixar veure dos candidats en les properes eleccions municipals, Carles Sagués (ICV-EUiA) i Miquel Estruch (ERC). Els convocants van escollir la parròquia de Sant Antoni de Pàdua ja que és on al 1966 alguns badalonins es van reunir clandestinament per formar CCOO Badalona, tal i com consta en l’arxiu policial de l’època. El proper 5 d’abril tindran la primera assemblea general per tal de traçar un full de ruta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram