Les presumptes enquestes han indignat a alguns veïns. Redacció

S’acosten les eleccions municipals i això comença a inquietar als diferents grups polítics que volen passar comptes amb la ciutadania i saber com es traduirà la seva gestió aquests últims 4 anys en vots. Tant socialistes, Convergents i Populars ja han encarregat a diferents empreses enquestes telefòniques que reflectissin una tendència de vot i valoressin l’actual govern municipal, els diferents candidats i, fins i tot, els mitjans de comunicació local amb els quals s’informen del què passa a Badalona. La majoria de “víctimes” aproven aquesta activitat -legítima– dels partits polítics, malgrat, alguns ciutadans opten per no passar el tràngul de pregunta-resposta mentre preparen el sopar, surten de la dutxa, o posen els seus fills a dormir. Però darrerament hi ha una enquesta que ha inquietat i, de valent, per ser clarament tendenciosa i per manipular la resposta telefònica.

Ho denuncien lectors del ‘Línia Badalona’ que han volgut que se’ls respecti l’anonimat. Dimarts passat entre les sis i les set de la tarda una veu, d’origen llatino americà, demanava opinió als veïns de Llefià sobre la política municipal de Badalona. L’operador es presentava com a treballador d’una consultoria i dirigia les preguntes cap a la gestió migratòria. Preguntes com: “quin aspecte de la seva ciutat destacaria que s’hauria de millorar?”; “Com valora la integració al seu barri de les famílies de gitanos romanesos?”; Creu que el seu varri, en comparació amb altres de Badalona, està pitjor o millor de manteniment i neteja”; “Coneix a Jordi Serra?”; “En les últimes eleccions va votar als Socialistes o a Jordi Serra?”; I, finalment l’enquesta culminava amb la pregunta: “Votarà de nou a Jordi Serra?”. Fins aquí es pot interpretar que l’enquestar pot fer induir a confondre el candidat socialista però l’enquestador no es va limitar a fer aquestes preguntes sinó a revelar que la majoria d’enquestats responien que votarien a Xavier García Albiol. En cas que la resposta no fós aquesta, l’enquestador anava més enllà i la desaprovava dient que no li semblava “correcta” la seva opinió.

El Partit Popular de Badalona nega que hagi encarregat cap tipus d’enquesta i diu no tenir constància d’aquest tipus de preguntes telefòniques que han empipat a més d’un veí.