L’alcalde Álex Pastor rep els Reis al Pont del Petroli. Foto: Twitter (@AndreaZapataBdn)

L’arribada dels tres Reis d’Orient a Badalona va tornar a veure’s esquitxada per la polèmica per segon any consecutiu. Si l’any passat era el rei Gaspar qui es veia afectat per un contratemps tècnic, en l’edició d’enguany ha estat el torn del rei Baltasar. Sa majestat i els patges reials es van veure obligats a fer part del recorregut pel municipi a peu a causa d’un problema a la carrossa que els va tenir gairebé mitja hora aturats.

L’incident ha provocat que el consistori s’hagi afanyat a anunciar que Badalona tindrà carrosses noves de cara a la cavalcada de l’any vinent. “Han passat diversos governs i ningú les ha renovat, com ens passa amb moltes coses del manteniment de la ciutat”, apuntava el regidor de Seguretat, Govern i Territori, Rubén Guijarro, en declaracions a Badalona Comunicació.

La decisió de l’administració s’ha fet pública després que el Partit Popular de Badalona anunciés la seva intenció de presentar una moció al ple per demanar precisament que es canviessin aquests vehicles -que tenen 22 anys d’antiguitat- per evitar més mostres de “la desídia del govern que no ha pres cap mesura després de l’incident de l’any passat”. “És inadmissible que per falta de dedicació, lideratge i iniciativa del govern de la ciutat, un dels esdeveniments més esperats pels veïns acabi amb la paciència de tots els que l’esperaven amb il·lusió”, apuntava el líder dels populars, Xavier García Albiol. En una línia similar, des de Guanyem Badalona creuen que tot plegat és una mostra més de “la situació de bloqueig administratiu i polític de la ciutat”.

DISCURS EN CASTELLÀ
Tanmateix, el problema tècnic a la carrossa del rei Baltasar no va ser l’únic episodi que ha desfermat la polèmica. A través d’un comunicat, el grup municipal d’ERC ha criticat que el discurs tradicional que va pronunciar l’alcalde de Badalona en la recepció dels Reis Mags al Pont del Petroli fos íntegrament en castellà. “L’ús de la llengua castellana en les comunicacions públiques dels regidors del govern ha anat augmentant progressivament des de l’inici del mandat. No es tracta de cap problema amb el castellà, però és un deure de tots els càrrecs públics vetllar per la protecció i normalització del català”, afirmen.