L’Aula de Recerca Intensiva de Feina accelera la reinserció laboral de les persones a l’atur. L’índex d’inserció laboral s’acosta al 50% d’usuaris.

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, i la consellera de Treball, Mar Serna, en la seva visita al nou centre. Ajuntament

Les persones que es trobin en situació d’atur tenen a la seva disposició una nova eina per trobar feina: l’aula de Recerca Intensiva de Feina, ubicada a l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació, al carrer de la Nova Cançó número 1. Es tracta d’una iniciativa fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat i que ja ha donat bons resultats a d’altres municipis on ja s’hi ha instaurat, amb uns nivells d’inserció laboral d’entre el 40 i el 50 per cent entre les persones usuàries del servei. L’objectiu és accelerar la reinserció laboral de les persones que es trobin en situació d’atur. Per fer-ho, tècnics i orientadors assessoraran les persones desocupades sobre com redactar un currículum i a on enviar-lo, com afrontar una entrevista de feina, com aprofitar les opcions que ofereix Internet i com activar les xarxes personals de contacte, entre d’altres.

La consellera de Treball Mar Serna i l’alcalde Jordi Serra van visitar l’Aula, que funciona de dilluns a dijous, de 9 a 13 hores, i a la tarda, de 16 a 20 hores. Tots dos van destacar la col·laboració entre ambdues administracions i els esforços que estan portant a terme per crear ocupació en l’actual context de crisi econòmica.

Segons va explicar Serna, una bona mostra de la col·laboració entre l’ajuntament i la Generalitat són les 500 persones que treballen en plans d’ocupació extraordinaris a Badalona, als quals se n’aniran sumant 800 més de manera progressiva. En total, 1.300 persones contractades per l’Ajuntament i que per Serna signifiquen una “molt bona iniciativa en moments de crisi i recursos escassos”. Per la seva part, Serra va expressar el seu desig de que la nova Aula de Badalona tingui el mateix èxit que ha tingut a d’altres llocs de Catalunya on s’ha obert, i que pugui igualar o superar aquest 50 per cent d’èxit de reinserció laboral que s’està registrant en aquests moments.

Serra va assegurar que la lluita contra l’atur és la prioritat màxima de l’ajuntament i va defensar que Badalona és un exemple de bona feina en aquest àmbit. Amb tot, les dades d’atur a Badalona i al Barcelonès Nord es mantenen altes tot i que la consellera Serna va assegurar que el pitjor de la crisi en termes d’ocupació ja ha passat. En aquest sentit, la consellera va explicar que Catalunya es una de les dues úniques comunitats autònomes que en els darrers nou mesos el número de persones desocupades no ha pujat, sinó que ha baixat, i el número d’afiliats, en canvi, sí que ha pujat. L’Aula de Rercerca Intensiva de Feina pretén, precisament, proporcionar a milers de badalonins eines, estratègies i consells per trobar feina i reduir, d’aquesta manera, el número de persones en situació d’atur.