Una de les platges de Montgat amb bandera vermella en una imatge d’arxiu. Foto: Aj. de Montgat

L’Ajuntament de Montgat va haver de prohibir el bany diumenge a la platja de les Barques a causa d’un vessament d’aigües fecals al mar. L’incident -que hauria estat provocat per l’embussament d’un col·lector ubicat entre els carrers 11 de setembre i Rosella- també va afectar les platges del Masnou i d’Ocata, on també es va hissar la bandera vermella.

Segons informa el consistori en un comunicat, després d’aconseguir l’autorització exprés del govern espanyol, diversos operaris es van traslladar fins al col·lector embussat i amb una cuba va aconseguir restablir el seu correcte funcionament. Per tal d’evitar que es puguin tornar a produir avaries i un altre vessament, l’Ajuntament farà un seguiment del funcionament del sistema.

La prohibició de bany de diumenge, però, no només va estar motivada per aquest vessament, sinó que l’excés d’aforament que presentava aquest tram de platja -l’única del municipi oberta al públic, ja que la resta no compleixen les mesures i els requisits establerts pel govern espanyol- tampoc permetia mantenir la distància mínima de seguretat.