Les mascaretes i el control de la temperatura seran la norma. Foto: ACN

L’Ajuntament de Badalona s’ha compromès a reforçar el servei de neteja de les escoles de la ciutat per garantir una tornada a les aules al màxim de segura possible. Aquest nou protocol de desinfecció -que permetrà als centres comptar amb personal per desinfectar les instal·lacions durant l’horari lectiu- arriba a menys d’una setmana de l’inici del curs i després de nombroses queixes per part de les famílies, recollides per alguns grups municipals de l’oposició com Guanyem o el PSC.

“No només es farà una neteja exhaustiva com s’ha anat realitzant fins ara, sinó que tots els centres tindran personal del servei de neteja durant tota la jornada que s’encarregarà de netejar i desinfectar de manera constant els espais i elements comuns, com per exemple les baranes o els poms de les portes”, apuntava dimarts el primer tinent d’alcaldia de l’Àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones, Juan Fernández, després d’una reunió amb els equips directius de diferents escoles públiques del municipi i amb representants de la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes de Centres Públics de Badalona (FAMPAS).

Per reforçar l’entrada i sortida dels alumnes dels centres –que segons l’actual protocol sanitari s’ha de realitzar des de diferents punts per evitar aglomeracions–, el consistori també posarà a disposició dels col·legis la plantilla d’agents cívics que durant l’estiu han estat a les platges controlant el compliment de les distàncies de seguretat.

“Al final s’ha fet a correcuita. Si no haguéssim aixecat la veu, no s’hauria fet”

Pel que fa al greu dèficit d’oficials d’ofici que pateixen les escoles de la ciutat, el govern local ja ha iniciat la contractació de personal per tal de suplir les nombroses baixes provocades per l’esclat de la pandèmia i així garantir que tots els centres tenen accés a aquest servei en un moment tan delicat com l’actual.

SENSE PREVISIÓ NI DIRECTRIUS
L’anunci del reforç del servei de neteja s’ha rebut amb alleujament entre les famílies dels col·legis de la ciutat, que portaven diverses setmanes reclamant al consistori un protocol. “Al final s’ha fet a correcuita. Si no haguéssim començat a aixecar la veu abans d’hora, no s‘hauria fet”, assenyala Mireia López, presidenta de FAMPAS Badalona.

Malgrat les crítiques per la falta de previsió, López celebra les mesures i lamenta que des del Departament d’Educació de la Generalitat no s’hagi marcat un full de ruta clar a seguir per part dels centres. “Cada escola està seguint un pla d’obertura diferent. No hi ha directius clares i tot està en mans dels equips directius. Molts centres no han pogut reduir les ràtios d’alumnes marcats per Educació perquè encara estan en mòduls”, apunta la presidenta, que recorda que a Badalona encara hi ha quatre escoles ubicades en aquests edificis prefabricats a l’espera de poder traslladar-se a un nou emplaçament.

NOU MENJADOR
Per altra banda, la setmana que ve s’iniciaran les obres de construcció del nou menjador de l’Institut Escola Llibertat de Badalona, una de les grans reivindicacions de la comunitat educativa del municipi i que estava prevista per a l’inici d’aquest curs. Segons ha confirmat l’Associació de Familiars d’Alumnes, durant aquesta setmana es personaran al col·legi els tècnics de la Generalitat per determinar els detalls de les obres.