Tovalloletes i altres residus a la sorra d’una platja de Badalona. Foto: Badalona Mar

L’abocament d’aigües residuals a les platges de Badalona s’ha convertit en una imatge lamentablement familiar en els últims temps. Diverses entitats com Badalona Mar fa anys que denuncien aquesta problemàtica, que es produeix cada cop que hi ha un episodi de pluja mínimament intensa a la ciutat. Amb la voluntat de reduir aquests episodis de contaminació, l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya han unit forces per introduir millores en el funcionament dels sobreeixidors del col·lector de Llevant.

Aquestes modificacions tindran lloc en el marc d’un programa pilot de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) on no només s’introduiran novetats tècniques que minimitzin els efectes d’aquests abocaments, sinó que també es preveu la construcció de dipòsits d’aigües pluvials per recollir els augments en el cabal i així evitar l’arribada directa de les aigües residuals i dels residus sòlids flotants al mar. En aquest cas, el govern català s’encarregaria de finançar una part de la construcció d’aquesta infraestructura.

Des de Badalona Mar agraeixen a les autoritats les reunions mantingudes per dissenyar aquestes mesures de millora en el sistema sanejament, però insisteixen en la necessitat d’apostar per solucions més “sostenibles” -nous parcs o sistemes de drenatge sostenible (SUDs), per exemple- i de penalitzar les empreses que contaminin amb els seus residus.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram